V Hradci gól nakonec nepadl, Zbrojovka remizovala 0:0

V Hradci gól nakonec nepadl, Zbrojovka remizovala 0:0

H r a d e c K r á l o v é - V dalším přípravném utkání zavítala Zbrojovka na hřiště Hradce Králové. Hráči obou celků si příležitosti k ohrožení gólmanů soupeře našli, nedokázali je ale proměnit a duel tak skončil bezbrankovou remízou.

Výsledky Hradce v přípravě budily respekt, "Votroci" bez jediné bodové ztráty vyhráli Tipsport ligu a Zbrojovku navíc zdolali i v posledním mistrovském utkání roku 2014.

V první půli měli oba soupeři spíše náznaky šancí, žádný opatrný zanďour se ale nehrál. "Opticky jsme měli trochu více ze hry, nedokázali jsme to nicméně přetavit v gól," řekl k úvodní pasáži hry trenér Kotal. Střelecky aktivní byl zejména Zavadil, jehož pokusy několikrát zaměstnaly Koubka.

Kouč Zbrojovky nasadil do celého utkání poprvé stejnou jedenáctku, kterou oživila jen čtveřice střídání ve druhé půli. To Hradec po změně stran poslal na hřiště takřka kompletní nový tým a možná i díky tomu měl v úvodní čtvrthodině více ze hry. "Soupeř si po našich chybách vypracoval dvě solidní šance, ale nevyužil je. Poté se hra uklidnila a vyrovnala, nám se bohužel nepovedlo ideálně vyřešit několik přečíslení," dodal Kotal ke druhé půli.

Zřejmě největší možnost měl hned po začátku druhé půle osamocený Vaněček, Hladký ovšem ideálně přečetl celou situaci a změně skóre zabránil. Obranu Brna zlobil také mladík Vlkanova. Hladký se vytáhl ještě v závěru utkání, kdy musel zneškodnit Marešem skvěle zahraný přímý kop.

Koubka po změně stran ohrožovaly spíše rány ze střední vzdálenosti, ve zřejmě největší šanci se ocitl Serečin, rychlý kontr ovšem zakončil ranou nad hradeckou branku. Duel tak skončil bezbrankovou remízou.