Bitva bez gólového koření - Zbrojovka veze z Ďolíčku bod

Bitva bez gólového koření - Zbrojovka veze z Ďolíčku bod

P r a h a - Série proher skončila, Zbrojovka po pěti zápasech rozšířila bodové konto díky bezbrankové remíze na hřišti Bohemians. Televizní duel nenabídl mnoho šancí, tu největší měli Brňané deset minut před koncem, Švenger ale změnu skóre nepřipustil.

Zbrojovka (v sestavě opět s Moukanzou) vstoupila do utkání aktivněji, do statistik si zapsala první roh i první šanci. V 7. minutě Lutonský hezky našel Zavadila, jehož ránu ale zblokoval jeden z bránících hráčů na další rohový kop.

Domácí Klokani se ke slovu dostali ve 13. minutě, Jugas totiž fauloval radu a na světě byla poměrně nebezpečná standardka. Jindřišek pálil razantně, jeho pokusu nicméně chyběl k dokonalosti přibližně metr. Protiakce Zbrojovky vypadala nadějně, Sýkorův oblouček totiž přesně našel rozběhnutého Vávru a jen enormní úsilí obránců ve spolupráci s gólmanem Švengerem zabránilo nejlepšímu střelci Zbrojovky pálit.

Pozdější minuty nabízely spíše taktický boj, šlo poznat, že ani jeden z týmů není v optimálním rozpoložení. Bezgólový stav zachránil ve 23. minutě Buchta, který ve vápně odzbrojil na poslední chvíli Mosqueru. Zbrojovka na druhé straně postrádala přesnost - Moukanza poměrně překvapivou střelou branku minul, Košťálovi zase po Zavadilově přímém kopu chyběl krok k razantnějšímu a přesnějšímu zakončení. I proto skončila první půle bez branek.

Po změně stran byla opticky aktivnější domácí Bohemka, vytěžila z toho ovšem jen rohový kop. Zbrojovka se také snažila občas rozvířit obranu soupeře, blízko ke kýžené změně skóre měl Jan Sýkora po hodině hry - pálil z hranice vápna, míč si ale nenašel cestu skrz změť těl v zelenobílém.

V dalších minutách se o trochu vzruchu postaral domácí Mosquera, jehož centr skončil nakonec na břevně. Míč ale ještě předtím přešel do zámezí, emoce tedy byly zbytečné. Duel pozvolna plynul a k vidění i nadále byly spíše potenciálně nadějné než opravdu nebezpečné střelecké pokusy a centry.

To změnila až poslední desetiminutovka. Nejprve se šikovně prosmýkl kolem protihráčů Hyčka, přihrál Sýkorovi a ten celou akci vylepšil efektní otočkou. Míč odkopl Pauschek na rohový kop, po němž hlavičkoval Buchta, Švenger bohužel pro Zbrojovku skvěle zasáhl. O dorážku se bezúspěšně pokoušeli Jugas a střídající Slančík, jehož nůžky skončily těsně nad břevnem.

Ve zbytku utkání se zase snažila Bohemka, na Hladkého vyslali hráči domácího celku několik zajímavých centrů a obrana Zbrojovky se ocitla pod tlakem. Na bezbrankové remíze se už ale nic nezměnilo a Zbrojovka tak rozšířila bodové konto poprvé od 20. září. Na radost ze vstřelené branky čeká už dlouhých 287 minut.

Ohlasy trenérů


Roman Pivarník (Bohemians): "S výkonem nejsme příliš spokojení, zápas nám nevyšel a fotbal nebyl ideální. Nemůžu hodnotit náš útok, protože žádný nebyl, dnes jsme hráli bez něj.
Václav Kotal (Zbrojovka): "Bod je pro nás cenný, ale fotbal moc ke koukání nebyl. Se strachem se těžko hraje, my se dnes báli něco udělat s míčem, nebyl to dobrý výkon. Pozitivní je jedině konec série proher, ale k případné výhře musíme podat mnohem lepší výkon."
Byl to spíš nefotbal, těšit nás může jen to, že jsme nedostali branku, hodnotil duel kapitán
10.11.2014 | Jan Hrabálek

Byl to spíš nefotbal, těšit nás může jen to, že jsme...

Dvě zprávy přišly v pondělí večer z vršovického Ďolíčku. Ta dobrá zní, že Zbrojovka ukončila sérii...
V Jihlavě to bylo neodmakaný, což se teď nesmí opakovat. V Praze chceme bodovat, říká Schuster
07.11.2014 | Jan Hrabálek

V Jihlavě to bylo neodmakaný, což se teď nesmí...

B r n o - Když hrál zkušený brněnský stoper Aleš Schuster naposledy ve vršovickém Ďolíčku, nijak...
Zbrojovka v pondělí odehraje poslední zápas před reprezentační pauzou
07.11.2014 | Lucie Hromádková

Zbrojovka v pondělí odehraje poslední zápas před...

B R N O - Do konce podzimní části Synot ligy zbývají už jen tři kola. Před posledními dvěma zápasy...

Fotogalerie

Všechny fotografie