Zbrojovka dvakrát vedla, nakonec ale bere jen bod

Zbrojovka dvakrát vedla, nakonec ale bere jen bod

Zbrojovka si po Hradci chtěla doma připsat další výhru i proti druhému z nováčků. České Budějovice musely dvakrát dotahovat brněnské vedení, nakonec však dokázaly vytěžit ze svých šancí maximum a odváží si bod. Brno naopak mohou mrzet převážně nevyužité příležitosti z úvodu druhé půle.

Zbrojovce se hned v úvodu utkání otevřel prostor k zajímavému útoku, ale Zavadilova přihrávka na Vávru byla příliš dlouhá. Brno však brzy potvrdilo dobrý start do utkání i gólově. Buchta na pravé straně rozjel akci, po které s míčem do vápna pronikl Kaščák. Jeho centr chtěl sklepnout do sítě Jan Sýkora, ale těsně před ním jej do branky srazil bránící Klesa.

Ještě než stihla brněnská euforie vyprchat, bylo tu dosud neškodné Dynamo s odpovědí. Ve vápně si jako zkušený mazák počínal Štěpán KOREŠ, který potrestal vyrovnávací brankou hned první zaváhání obrany Zbrojovky.

Inkasovaná branka Brno nepoložila, naopak. Brzy mohl vrátit vedení zpět Zbrojovce Markovič, ale po pěkné kombinaci se Sýkorou se dostal až příliš blízko Křížkovi, jehož nohy zabránily míči v cestě do sítě.

Dynamo se po silném úvodu ze strany Brna stáhlo do defenzivního bloku a pro Zbrojovku nebylo snadné se prosadit. Přesto se domácí ještě do půle dočkali. Zavadil našel krásným centrem hlavu Stanislava VÁVRY a ten z malého vápna nedal Křížkovi šanci - 2:1 pro Brno.

Brnu se kombinace dařila i ve druhé půli. Markovič chytrou přihrávkou poslal do vápna míč Fischerovi a jeho zpětný pas před brněnskými hráči musela obrana hostí odvracet na roh. Po hodině hry pak třetí zásah mohl přidat po přiťuknutí Zavadila Hyčka, ale hostující gólman se tentokrát proti jeho ráně vytáhnul. Zbrojovka skutečně sahala po třetí brance, ale Hyčka si po dobré práci Markoviče vylámal na Křížkovi zuby i podruhé.

Nevyužité šance hráče Brna jistě mrzely v 73. minutě, kdy opět z ojedinělé šance Budějovic prostřelil Jakub HORA gólmana Hladkého a podruhé v zápase tak srovnal skóre.

Zbrojovka se snažila i tentokrát na inkasovaný gól zareagovat, Pašek ale míč hlavou po rohovém kopu poslal jen nad bránu. Po třech bodech ale sahal i soupeř, to hlavně když padáček po hlavičce Podstavka skončil až na břevně Hladkého brány. Dalšího gólu se ale fanoušci na Srbské nedočkali ani po ráně střídajícího Mezlíka, a když se ani v nastavení neujal pokus Markoviče, rozdělily si oba týmy po bodu.

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno) : „Rozhodující pro nás bylo, že jsme se nedokázali dostat do dvoubrankového vedení. Soupeři jsme dvakrát lacině nabídli vyrovnání, musíme si uvědomit, že takto nemůžeme hrát. Na gól se nadřeme, snadno inkasujeme. Jsme smutní, ale tak to ve fotbale někdy je.“
Luboš Urban (České Budějovice) „Výsledek je dnes lepší než předvedená hra. Za stavu 2:1 jsme mohli dvakrát inkasovat, ale povedl se nám brejk a nastřelili jsme břevno, bylo to jako na houpačce. Bod bereme, je pro nás důležitý.“
Nedokázali jsme přidat další góly, to nás stálo výhru, láteřil po utkání Kotal
16.08.2014 | Martin Lísal

Nedokázali jsme přidat další góly, to nás stálo výhru,...

B r n o - Zápas Zbrojovky s Budějovicemi nabídl napínavou podívanou a čtyři branky. Oba týmy daly...
Marek Kaščák: Jsem rád, že jsem nastoupil v základu, ale mrzí mě, že jsme nevyhráli
16.08.2014 | Pavel Rosendorf

Marek Kaščák: Jsem rád, že jsem nastoupil v základu,...

B R N O - V polovině srpna loňského roku se Marek Kaščák v zápase s Příbramí zranil. S pochroumaným...
O další body bude Zbrojovka bojovat proti Českým Budějovicím
15.08.2014 | Lucie Hromádková

O další body bude Zbrojovka bojovat proti Českým...

B R N O - Ve čtvrtém kole Synot ligy přijedou na jih Moravy navrátilci do nejvyšší soutěže,...

Fotogalerie

Všechny fotografie