VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vlašimí

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vlašimí

B r n o - Deset minut před koncem vedla Zbrojovka nad Vlašimí 2:0 a mířila za třemi body. Dva zásahy během tří minut ale rozhodly o tom, že duel skončí remízou a trenér Hynek se první domácí výhry na lavičce nedočká.

„Kdybych to měl říct maximálně stručně, dnes jsme ztratili zápas. Byl to zápas dvou týmů, které chtějí být hodně na míči, Vlašim nám ale ukázala, že je sehranější, má silnější součinnost a celkově méně problémů. U nás se sestava točí, přesto jsme do toho vstoupili dobře, cítil jsem pozitivní energii, vedli jsme a soupeř neměl moc z čeho skórovat. O poločase jsme si řekli některé věci, které nám pak pomohly, abychom udrželi tlak na soupeře, vysoký presink. To se nám dlouho dařilo, zvýšili jsme a mohli jsme přidat třetí branku, měli jsme tři šance, kdy jsme mohli rozhodnout. Od té doby naše kvalita upadala, riskantní zpětnou hlavičkou jsme soupeře poslali do brejku a bylo to 2:1. Začal jsem cítit, že trochu ztrácíme, a hledám chybu v sobě, mohl jsem hráčům více pomoci, změnit taktiku, víc to zavřít. Neudělal jsem to a nakonec jsme ten zápas ztratili, škoda. Tým byl dobře naladěný, nakonec je z toho jen remíza,“ zhodnotil kouč obšírně průběh zápasu.

Zbrojovka v utkání tentokrát nebyla tak dominantní na míči. „Chtěli jsme hrát to, na co stačíme, protože změn je hodně, především obrana nehraje pravidelně víc zápasů za sebou. Chtěli jsme se vyvarovat dlouhých míčů, dařilo se nám zrychlovat hru za obranu. První poločas jsme zahráli kvalitně, i když nás Vlašim dokázala přimáčknout, když jsme vypadávali z presinku. Mohl jsem pak ve druhé půli změnit organizaci hry, zavřít to, pak by se vidělo, jestli jsem to tím zabil, nebo podpořil. Beru to tak, že výsledek 2:2 asi měl být, protože jsme to nedokázali pragmaticky ukopat a to beru n a sebe.“

Nyní je před týmem druhá letošní reprezentační přestávka. „Věřím, že i zkušenější část týmu, která dnes nemohla být k dispozici, za to zatáhne. Srovnáme hlavy, vyzdravíme se a půjdeme dál. Jiné hráče nemáme a je potřeba, abychom pracovali na náladě a energii týmu, zamysleli se nad tím, kdy volit pragmatičnost a kdy ne. Nabíráme ztrátu, ale pořád je to na dostřel a je možno s tím hrát a pracovat,“ věří Hynek, že volnější program týmu pomůže se stabilizovat. "„Pořád je to o tréninku, aby se nám podařilo dobře namixovat mladé a starší hráče, dobře to propojit. Je to práce, práce a práce, držet kluky na pozitivní energii, aby se uvolnili. To jsem dnes sedmdesát minut viděl, potom se to rozbilo a tam musím zasáhnout já.“

Realizační tým má za sebou první týden komunikace s novým sportovním ředitelem Martinem Jiránkem. „V první fázi chtěl poznat tým, nastavit komunikaci. Už minule jsem zmiňoval, že ví, jakým způsobem by měla kabina fungovat. Snaží se komunikovat se staršími i mladšími, podpořit nás, z jeho slov vnímáme, že máme podporu, vidí v nás potenciál. Už jsme se bavili i směrem k zimní pauze o nějakém seznamu hráčů, za kterými jít. A bavíme se i o tom, co můžeme teď, to je doplnění realizačního týmu o asistenta, fyzioterapeuta a podobně,“ zmínil Hynek, že realizační tým dozná změn.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno
A-tým
15.10.2024 | Jakub Sabol

Jan Polák posiluje sportovní úsek Zbrojovky Brno

B r n o - Do Zbrojovky se vrací další výrazné fotbalové jméno. Sportovní úsek klubu rozšíří...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října
Ostatní
14.10.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 14. do 20. října

B r n o - Říjnová reprezentační pauza je u konce, áčko se o víkendu představí na Žižkově. Rezerva...
U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku
Mládež
12.10.2024 | Martin Lísal

U16: Zbrojovka zvítězila ve Frýdku-Místku

F r ý d e k - M í s t e k - Dorostenci Zbrojovky (U16) o víkendu zvítězili na hřišti...