PREVIEW: Ve středu nás čeká dohrávka v Prostějově

PREVIEW: Ve středu nás čeká dohrávka v Prostějově

B r n o - Zbrojováci mají na programu poslední dva zápasy před reprezentační pauzou. Prvním z nich je dohrávka odloženého utkání 9. kola na hřišti Prostějova. Hraje se ve středu 2. října od 18 hodin na zrekonstruovaném prostějovském stadionu.

Zápas lze sledovat živě prostřednictvím streamu na chnliga.tv. Vstupenky na utkání je možné pořídit online (odkaz zde) i přímo na místě, pro fanoušky Zbrojovky je určen sektor F.

Prostějov vstoupil do sezóny dvěma remízami 0:0, na vstřelený gól čekal čtyři zápasy. Celkem se Prostějovští trefili osmkrát, spolu s naším klubem a Táborskem tak disponují aktuálně nejslabší ofenzivou v soutěži. Oproti Zbrojovce ovšem odehráli o zápas méně, v tabulce jsou s jedenácti body desátí.

"Prostějov má v kádru poměrně zajímavé hráče, zkušené i mladé. My se budeme snažit odčinit poslední zápas a středeční duel zvládnout. Hráči dnes na tréninku byli odhodlaní a koncentrovaní, sebekritika u nich po neděli funguje. Je otázkou, jak se nám to povede přenést na hřiště, ale věřím, že zvolíme optimální sestavu a styl hry a že zápas dovedeme k úspěšnému konci," řekl před duelem trenér Hynek.

Trenéři už v minulých duelech nasadili do hry některé uzdravené hráče, nadále se musejí obejít bez dlouhodobých marodů Hložánka, Gyamfiho, Jambora, Hellebranda a Nového. K nim přibyl Janetzký, který v Olomouci obdržel čtvrtou žlutou kartu.

Z enklávy exbrněnských hráčů zbyli v Prostějově dva - Jan Koudelka a Robert Bartolomeu, oba jsou poměrně stabilními členy sestavy a naskočili do všech devíti duelů. Naopak prostějovskou fotbalovou minulost má náš brankář Filip Mucha, který se ještě na jaře v barvách Hanáků úspěšně představil na Srbské.

V novodobé historii se oba soupeři potkali osmkrát. Čtyřikrát zvítězila Zbrojovka, třikrát Prostějov a jeden duel skončil remízou. V minulém ročníku Zbrojováci nejprve vyhráli na hřišti soupeře 1:0, doma v odvetě podlehli 1:2. V dávnějších časech, konkrétně ve třicátých a čtyřicátých letech, se s Prostějovem střetával židenický SK, jednalo se o vůbec první střet dvou moravských klubů v první lize. Dvakrát se pak hrálo ve druhé lize v ročníku 1983/84.

Vzájemná bilance: 28 zápasů (10 – 5 – 13), skóre 44:59.

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Rudolf Drozd, Vojtěch Kastl (8 branek).

Prošli oběma kluby: Jan Koudelka, Robert Bartolomeu - Filip Mucha.

Poslední vzájemný zápas: 6. 4. 2024, Zbrojovka - Prostějov 1:2. Branky: Alijagić - Jaroň 2.

další články

Zbrojovka Brno posiluje vedení. Sportovní řízení přebírá Martin Jiránek
A-tým
01.10.2024 | Klub

Zbrojovka Brno posiluje vedení. Sportovní řízení...

B r n o - Fotbalová Zbrojovka Brno jmenovala Martina Jiránka novým sportovním ředitelem. Bývalý...
PREVIEW: Ve středu nás čeká dohrávka v Prostějově
A-tým
30.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Ve středu nás čeká dohrávka v Prostějově

B r n o - Zbrojováci mají na programu poslední dva zápasy před reprezentační pauzou. Prvním z nich...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 30. září do 6. října
Ostatní
30.09.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 30. září do 6. října

B r n o - Na přelomu září a října čeká na "áčko" druhý anglický týden po sobě. Dva domácí zápasy...