PREVIEW: V pondělí nás čeká Vyškov

PREVIEW: V pondělí nás čeká Vyškov

B r n o - Zbrojováci mají před sebou sedmý letošní zápas. Program celého kola uzavřou na hřišti Vyškova, který své domácí zápasy hrává v Drnovicích. Hraje se v pondělí 26. srpna od 17.30 před kamerami ČT Sport.

Vstupenky do sektoru hostí lze s předstihem pořídit online pod tímto odkazem.

Vyškov vstoupil do nové sezóny třemi remízami, poté dvakrát zvítězil a až v minulém kole poprvé prohrál, a to na hřišti Opavy. S devíti body je aktuálně pátý, na Zbrojovku má tedy jednobodový náskok.

"Jedná se o soupeře, který vyznává poměrně pragmatický, jednoduchý a rychlý fotbal. To se budeme snažit otupit naší kombinací. Máme nějakou základní představu, jak Vyškov hraje, čím je nebezpečný a co by na něj mohlo platit," řekl před cestou do Drnovic trenér Jaroslav Hynek.

Ten nemůže ještě počítat se službami Jakuba Šurala, který si odpykává poslední zápas z trestu. "Zranění nepustí do hry Gyamfiho, uvidíme, jak se nám povede vracet další marody, kteří nám chyběli minule," doplnil Hynek.

Z našich hráčů ve Vyškově působil v rámci hostování David Jambor, v létě z MFK do Brna přišel obránce Filip Štěpánek. Dres Vyškova oblékají odchovanci Zbrojovky Barnabáš Lacík a Tom Ulbrich, v létě klub posílil také stoper Jan Štěrba. A bývalé Zbrojováky v řadách realizačního týmu Kafku a Horáčka letos posílil také někdejší záložník a trenér našeho klubu Ríša Dostálek.

Oba soupeři se v novodobé historii střetnou popáté, dalších pět duelů sehráli v nižších soutěžích v letech padesátých. Poprvé v roce 1953 v rámci brněnského krajského přeboru, ve stejné soutěži pak dvakrát o rok později a následně znovu dvakrát v ročníku 1956 skupiny D Oblastní soutěže. Třikrát vyhrála Zbrojovka (tehdy Spartak Brno ZJŠ), dvakrát Vyškov. Doposud poslední zápas skončil v Drnovicích remízou 1:1, dva roky předtím zde Zbrojovka zvítězila 2:0. Na Srbské skončil první zápas remízou a druhý výhrou Vyškova.

Vzájemná bilance: 9 zápasů (3 – 2 – 4), skóre 12:23.

Nejlepší střelec vzájemných zápasů: František Bezděk (3 branky).

Prošli oběma kluby: Barnabáš Lacík, Tom Ulbrich, Jan Štěrba, Rostislav Horáček, Róbert Kafka, Richard Dostálek - Filip Štěpánek, David Jambor.

Poslední vzájemný zápas: 20. 4. 2024, Vyškov - Zbrojovka 1:1. Branky: Fomba - Alijagić.

další články

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...
Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své priority
A-tým
17.09.2024 | Klub. FOTO: Jan Mynář

Nový generální manažer Zbrojovky Brno představil své...

B r n o - Na dnešní tiskové konferenci představil ředitel Regionální hospodářské komory nového...