PREVIEW: Béčko jede do Hlučína

PREVIEW: Béčko jede do Hlučína

B r n o - Také brněnský B tým sehraje svůj zápas už v pátek od 18 hodin. O body se utká na hřišti čtvrtého týmu tabulky FC Hlučín.

Hlučín v posledních třech duelech neprohrál a získal sedm bodů, když zdolal rezervy Zlína a Karviné a remizoval ve Frýdku-Místku. Zbrojovka o sérii tří zápasů bez prohry přišla, když doma podlehla Startu Brno 1:2.

Náš páteční soupeř se může pochlubit druhou nejlepší defenzivou v soutěži, inkasoval jen jedenáct branek, na čemž má nedílnou zásluhu gólman Radovan Murin. Z devatenácti vstřelených gólů jich šest vsítil host z Baníku Ostrava Abdoulkarim, pět jich přidal Ondřej Moučka. Někdejší hráč Vítkovic nastoupil v roce 2018 i proti Zbrojovce, a to v rámci druhé ligy při podzimním utkání na Srbské. Fanouškům není neznámé ani jméno Dominik Smékal - šestadvacetiletý útočník se zkušenostmi z Interu Milán sestřelil v roce 2022 v poháru hattrickem mistrovskou Plzeň.

Zatímco v mládežnických soutěžích se především dorostenci s Hlučínem potkávají poměrně často, béčko na soupeře narazilo naposledy v ročníku 2011/12. Na hřišti Hlučína vyhráli Brňané 3:0, mezi střelci byl i Luděk Pernica. Za Hlučín nastoupil reprezentant a zadák West Hamu Vladimír Coufal. Domácí odveta skončila remízou 1:1.

další články

U16: Výhru na hřišti Sparty Brno trefil hattrickem Srneček
Mládež
26.10.2024 | Martin Lísal

U16: Výhru na hřišti Sparty Brno trefil hattrickem...

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) dnes sehráli brněnské derby na hřišti Sparty Brno. O výhře 3:0...
U12: Těsná výhra v Hodoníně
Mládež
26.10.2024 | Martin Lísal

U12: Těsná výhra v Hodoníně

H o d o n í n - Mladší žáci Zbrojovky (U12) napodobili své kolegy a na hřišti Hodonína zvítězili...
U13: Skvělý závěr a výhra v Hodoníně
Mládež
26.10.2024 | Martin Lísal

U13: Skvělý závěr a výhra v Hodoníně

H o d o n í n - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vybojovali díky skvělému závěru utkání výhru na hřišti...