Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v minulém týdnu béčku Zbrojovky k vítězství proti Blansku, teď už pomalu vyhlíží další zápas proti Hodonínu. Ten mladí Zbrojováci sehrají v neděli v 10.15 v Bystrci.

Zbrojovka čekala na bodový úspěch přesně měsíc – naposledy zvítězila 11. srpna doma proti Zlínsku. Navíc ze čtyř zápasů inkasovala hrozivých 16 branek. „Udělalo nám to v defenzivě i celkově obrovskou radost, protože teď jsme nepodávali takové výkony, jaké bychom chtěli. Dostávali jsme hodně gólů, vpředu jsme naopak šance neproměňovali. Myslím, že tohle nám hodně pomůže,“ radoval se po utkání osmnáctiletý gólman.

Srdnatý výkon podpořený brankou sedmnáctiletého Davida Poláška Zbrojovce nakonec přinesly kýžené vítězství. „Dneska to bylo hodně vydřené, byly tam nějaké chybičky, ale po dlouhé době při nás stálo štěstí a dotáhli jsme to do konce, takže jsme mohli slavit výhru."

Pro Ondru to nicméně nebylo vůbec jednoduché utkání. V první půli za ním zněla tyč a v 70. minutě břevno. On sám svůj tým v poslední čtvrthodině několikrát podržel jistým zákroky. „Nejtěžší na reflex byl ten, kdy jsem balon vyrážel do břevna. Ono to asi nešlo moc vidět, ale na balon jsem si sáhl a vytáhl ho aspoň takhle. Občas jsem měl i štěstí, protože některé střely byly tečované,“ líčil své dojmy.

Blansko mělo více šancí, na skvěle chytajícího Prodělala nakonec nevyzrálo ani jednou. Vyválčené vítězství posunulo mladičký tým na dvanácté místo v třetiligové tabulce. „Je to obrovská úleva, protože každý gólman chce mít čistá konta a dostávat co nejmíň gólů v sezóně. Já jsem to nezačal úplně tak, jak bych si představoval, ale doufám, že teď v Třinci to posuneme dál a budeme úspěšně pokračovat," hlásil bezprostředně po utkání. Počasí ale nakonec rozhodlo jinak, duel v Třinci musel být odložen a Zbrojováci se v dalším utkání představí proti Hodonínu.

To už bude opět na bystrckém trávníku, který béčko minulý týden dočasně vyměnilo za Srbskou. Pro hráče to byl vítaný zážitek. „Já jsem tu na jaře s prohrál s dorostem, jinak mě sem párkrát vzalo áčko jako náhradníka. Je to zážitek, protože tady nehrajete každý den. Navíc nové hřiště je skvělé, můžeme na něm aplikovat naši hru. Já jsem si tuhle dočasnou změnu užíval,“ neskrýval Ondřej nadšení.

Zároveň se smiřuje s tím, že – stejně jako střelce Poláška – ho první čisté konto bude něco stát. Pravidla klubové kasy jsou v tomto jasně daná. „No, ještě nám nikdo neřekl, ale nějakou pokutičku očekávám. Kluci jsou fakt hodní, ale v tomhle moc ne, takže se bojím, že nízká částka to nebude,“ dodal s úsměvem vytáhlý gólman.

další články

PREVIEW: V sobotu proti Líšni!
A-tým
19.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Líšni!

B r n o - Dlouhá pauza končí, Zbrojovka se v 10. kole druhé nejvyšší soutěže představí doma proti...
VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní
A-tým
18.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Předprodej na zápas s Líšní

B r n o - Pauza je u konce a Zbrojovku čeká další zápas - už v sobotu přivítá na Srbské Líšeň....
Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal
B-tým
18.09.2024 | Jakub Sabol, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Obrovská úleva, oddechl si po Blansku gólman Prodělal

B r n o - První letošní výhra mezi tyčemi, první čisté konto. Gólman Ondřej Prodělal pomohl v...