Lepší pozvánku na Spartu jsme lidem nemohli dát, libuje si trenér Grmela po kanonádě

Lepší pozvánku na Spartu jsme lidem nemohli dát, libuje si trenér Grmela po kanonádě

B r n o - Navzdory úmornému horku nabídl duel Zbrojovky s Bohemians zajímavou podívanou a hlavně šest branek. Pět z nich vstřelil domácí tým, Brňané tak slavili první letošní výhru v poměru 5:1.

Jako první dostal na pozápasové tiskovce slovo hostující kouč Jozef Weber. "Nehodnotí se mi to dobře, to je jasné. Vyžrali jsme si to, sice jsme začali nadějně, bylo to jiné než v Plzni a Zbrojovka působila zaskočeně. I ve druhé půli jsme měli na začátku dobré momenty, ale srazil nás druhý a hlavně třetí gól po zbytečné penaltě," označil zlomový moment.

Pak už Zbrojovka dominovala a s utkáním šlo těžko něco dělat. "Sesypali jsme se, Brňané vyhrávali souboje, některé okamžiky by působily až komicky, kdyby člověk nebyl na lavičce," pokračoval v hodnocení nepovedeného duelu. Fakt, že Bohemka inkasovala za dvě kola deset branek, jej musí děsit. "Máme o čem přemýšlet. Dostali jsme se do ligy a pro některé hráče to byla velká výzva, aby dokázali, že ji mohou hrát. Je jen na nás, co s nastalou situací uděláme," burcuje.

Poté si vzal slovo spokojenější kouř Grmela. "Musím s kolegou souhlasit, Bohemka dnes byla lepší než v Plzni a v úvodu jsme byli nervózní. Naštěstí se povedlo rychle srovnat a o všem rozhodl asi opravdu třetí gól po naivním faulu," potrvdil některé teze svého kolegy Webera.

Grmelu může těšit potvrzení formy střelce Markoviče. "Potřeboval to a zasloužil si to. Potřebujeme, aby takto hrál a střílel i nadále, snad to pro něj bude impuls. Toho, že by zpychl, se nebojím," liboval si kouč vítězů.

Zároveň naznačil, že duel byl důležitý i vzhledem k dalšímu průběhu sezony. "Je to skvělá pozvánka na Spartu, věřím, že lidi dojdou. Nám to zvedlo sebevědomí, potvrdili jsme bod z Jablonce a tým to zase posunulo dál," zakončil.

další články

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...