Mladší dorostence čeká již 11. ročník Memoriálu Františka Harašty

Mladší dorostence čeká již 11. ročník Memoriálu Františka Harašty

Již zítra (24.7.) startuje 11. ročník Memoriálu Františka Harašty. Prestižního měření sil hráčů kategorie U17 se již tradičně zúčastní také tým brněnské Zbrojovky. O průběhu turnaje přineseme podrobné informace.

Zbrojovka v loňském ročníku obsadila pátou příčku, z výhry se radoval Hradec Králové. V roce 2011 se Brňané prokousali až do finále, kde ovšem nestačili na Olomouc.

A s jakým cílem jdou do turnaje letos? "Je to součást přípravy na novou sezonu, ale chceme samozřejmě uspět, dlouho se to nepovedlo. Zkoušíme různé varianty, k čemuž jsou čtyři turnajové zápasy ideální," nastínil trenér Radek Mlaskač.

Systém turnaje je stejný jako v minulé sezoně - osm týmů ve dvou skupinách, druhý den pak přijdou na řadu duely o umístění. Brňané se představí ve skupině A, ta se hraje v Rakvicích, kde proběhne i finále a duel o 5. místo. Druhá skupina (stejně jako zápas o 3. a 7. místo) bude realizována v Moravském Žižkově. Hrací doba jednoho utkání je 2 x 25 minut, v případě nerozhodného výsledku v duelech o umístění následují pokutové kopy.

Brněnský fotbal mimochodem nemá své zástupce jen v týmnu Zbrojovky - Daniel Hložek, Michal Krafek a Dominik Hykš jsou členy výběru Moravy do patnácti let, který startuje ve vedlejší skupině. Další pětice hráčů (Ulbrich, Tulaydan, Aster, Janošek a Blažek) je mezi náhradníky.

Program Zbrojovky

24.7.

Slavnostní zahájení (10:30)
Zbrojovka Brno - Výběr Čech U15 (10:35)
Zbrojovka Brno - Hodonín (15:30)

25.7.

Zbrojovka Brno - Slovácko (9:00)
Duely o umístění (14:00 až 16:15)
Slavnostní zakončení (17:30)

Zúčastněné týmy

Skupina A - Zbrojovka Brno, Výběr Čech U15, Slovácko, Hodonín Skupina B - Hradec Králové, Olomouc, Výběr Moravy U15, Prostějov

Kdo byl František Harašta

Turnaj nese jméno dlouholetého funkcionáře brněnského klubu, dočasného trenéra prvního mužstva a hlavně úspěšného mládežnického kouče, který se svým dorosteneckým výběrem pětkrát ovládl mistrovství republiky. Také objevil a vychoval řadu talentů, jeho rukama prošli například Kukleta, Wagner, Kolomazník, Holomek či Záleský.

František Harašta zemřel 22. srpna, letos tomu bude již dvanát let. Shodou okolností by v říjnu oslavil sedmdesáté narozeniny.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....