Budeme hrát ofenzivněji, slibuje trenér Zbrojovky i po příchodu tří defenzivních posil

Budeme hrát ofenzivněji, slibuje trenér Zbrojovky i po příchodu tří defenzivních posil

V neděli v 17 hodin vstoupí Zbrojovka do nového ročníku Gambrinus ligy. A hned ve velmi ostrém duelu, naším soupeřem bude FK Jablonec na vlastním hřišti.

„K Jablonci toho není třeba moc říkat. Vyhrál Superpohár, chystá se na předkolo Evropské ligy. Má tým, který je dlouho pohromadě, neoslabil jej ani odchod Lafaty do Sparty,“ ví dobře trenér Grmela, co jeho svěřence čeká. „Bude to velmi silný soupeř z kategorie nejméně nepříjemných,“ má jasno. „Respektujeme jeho sílu, ale naším krédem v nové sezoně je jít do každého zápasu se zvednutou hlavou, to platí i nyní v Jablonci,“ přeje si kouč.

Schuster, Janotka, Kaščák. To jsou jména tří letních posil, jež v základním popisu práce spojuje defenzíva. Znamená to tedy, že Zbrojovka se zatáhne před svoje pokutové územ a jak se říká „zaparkuje zde autobus“? „Nebudeme zakopaní,“ vysvětluje sportovní ředitel Zdeněk Kudela. Tři posily sice mají jako prioritu pracovat pro defenzivu, ale mají také schopnosti zapojit se do ofenzívy. Janotka to dokazoval v Olomouci na pravé straně obrany. Kdo pamatuje Aleše Schustera, tak si vzpomene, že i on umí po zisku míče konstruktivně založit útok. Velice schopný je v tomto směru i Marek Kaščák. Od něho si také slibujeme, že vypomůže s tvorbou hry Pavlu Zavadilovi,“ dodává. „Jsme připraveni hrát ofenzivněji,“ shrnuje to do jedné vypovídající věty Grmela.

V Jablonci nemůže kouč Brna počítat se zraněnými Pavlem Mezlíkem a Milanem Lutonským. „Pavel si doléčuje poraněný kotník z přípravy v Trenčíně, Lutonského zranění po novém vyšetření ukázalo nutnost delší léčby,“ vypočítává trenér.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...