Přišly tři posily, jsme kompaktnější a zodpovědnější, říká před startem sezony kapitán týmu

Přišly tři posily, jsme kompaktnější a zodpovědnější, říká před startem sezony kapitán týmu

Těžký start čeká Zbrojovku v novém soutěžním ročníku. V neděli si premiéru odbude v Jablonci, na půdě vítěze tuzemského Superpoháru. Ví to i kapitán týmu Pavel Zavadil, nicméně strach nemá ani z nedělního soupeře, ani z celé sezony. „Přišly tři nové posily, líp kombinujeme, neztrácíme tolik míče a hlavně nedostáváme tolik branek,“ ví muž s číslem 7 na zádech.

„Jablonec bude hodně těžký soupeř. Mužstvo je hodně dlouhou dobu pohromadě. S Plzní odehrál velice dobrý zápas. Jedeme na sever se zdviženou hlavou, je jedno, že začínáme s tak kvalitním soupeřem. Pak máme doma Bohemku a hned po ní Spartu,“ vypočítává a přeje si vracet se v neděli večer do Brna s bodovým ziskem.

Zbrojovka po loňském návratu mezi elitu vstupuje do druhé prvoligové sezony. A o ní se říká, že bývá těžší, než ta premiérová. „Příprava byla hodně náročná, ale měla svoji kvalitu, obavy z druhého roku by se v našem případě neměly objevovat, těžká byla i ta první sezona,“ myslí si kapitán. „Jsou tu noví hráči, kteří nám pomůžou,“ sází na trio posil.

Na nich by mělo stát zlepšení defenzívy, aby se neopakovalo 53 obdržených branek. „To je hrozně moc, ale určitě dojde ke zlepšení. Tomáš Janotka je velmi dobrý hráč, stejně jako Mára Kaščák, který sice přišel do týmu později, ale rychle zapadl. Nesmím zapomenout ani na Aldu Schustera, taky už toho odkopal dost. V přípravných duelech všichni tři ukázali, že posilami budou. Teď to musíme zvládnout v lize,“ myslí si Zavadil.

V přípravě Zbrojovka ani jednou neprohrála. „Nedostávali jsme branky, celkově byla defenziva taková kompaktnější, zodpovědnější. Měli jsme lepší držení balonů, neztráceli jsme zbytečně míče, líp jsme kombinovali, v tom vidím velký posun,“ vysledoval Pavel, velký „milovník“ míče.

Speciálně se těší na Marka Kaščáka. „Známe se z Olomouce, je to zkušený hráč, který umí s balonem, nezavazí mu, umí hrát na jeden dva doteky, poradí si i s těžší přihrávkou, bude radost s ním hrát,“ těší se. „Hlavně to pomůže našemu mladému týmu, kluci získají další zkušenosti.“

S jakými cíli Pavel Zavadil vstupuje do sezony? „Může se ještě zlepšovat, to je pro mě hlavní, musím být zdravý a půjde to,“ říká a vyslovuje i cíle celého mužstva: „Začít tak jako loni na podzim a vydržet i na jaře,“ má jasno.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...