Přístup hráčů k předligové dřině je vynikající, v Trenčíně mě potěšili oba brankáři, říká trenér

Přístup hráčů k předligové dřině je vynikající, v Trenčíně mě potěšili oba brankáři, říká trenér

Šest dní tvrdé přípravy a jeden přípravný dvojzápas s účastníkem předkola Evropské ligy z Trenčína má za sebou první tým Zbrojovky. Zatím v něm převažují pozitiva, do minusových položek je nutné zařadit zranění kotníku Pavla Mezlík ze zápasu na Slovensku. O prvním týdnu přípravy na ligu jsme hovořili s trenérem Luďkem Grmelou.

Na hodnocení je samozřejmě brzy, ale jak jste spokojen s prvním týdnem přípravy?

Já jsem především spokojen s přístupem hráčů. Všichni do jednoho pochopili, oč jde, že je nutné nabrat fyzičku a to něco stojí. Je prostě potřeba to zmáčknout do maxima. Nikdo neremcá, všichni dřou, i v kabině je dobrá nálada. Možná i proto, že kluky nehoním po lesích, v něm jsme byli jen jednou. Děláme vše na hřišti, s míčem, což je pro fotbalistu vždy akceptovatelnější.

Hned po prvním tréninku jste byli na testech na Masarykově univerzitě. Co vám ukázaly?

Ty testy nám měly prohloubit znalosti o připravenosti našich hráčů. Ukázat, u koho se má co zlepšovat, na co se u jednotlivých hráčů zaměřit a co napravovat. Nebudu konkrétní, to jsou naše interní záležitosti. Jen u některých hráčů, kteří působili na hostování je znát, že v nižších soutěžích nebyly tréninky tak kvalitní, takže tito hráči mají co dohánět. Obecně ale platí, že výsledky byly solidní, u některých dokonce nadprůměrné.

Po týdnu přípravy má také nastat rozhodnutí, zda bude Zbrojovka angažovat testované posily, případně hráče z juniorky a z hostování. Jste v tomhle směru moudřejší?

Ani moc ne, ale v pozitivním duchu. Řada hráčů mě překvapila velmi pozitivně, nejen v tréninku, ale i v Trenčíně při utkání. Všichni k tomu přistoupili skvěle, naplno. Samozřejmě musím brát ohled na to, že každý se s velkou zátěží pere jinak, podle vlastních schopností. Jinak řečeno, nikdo nezklamal, nikdo nevyhořel. Za týden jedeme na soustředění do Rakouska, před ním budeme zužovat kádr, už teď vím, že to budeme mít hodně těžké.

V pondělí se poprvé zapojí do přípravy Zbrojovky Tomáš Janotka, host z Olomouce. Co od něj čekáte?

My máme hodně mladé zadní řady, takže od něj očekávám zkušenost a taky zpevnění defenzívy, vždyť jsme v lize dostali ze všech celků nejvíc branek.

V Trenčíně zachytal výborně Radek Petr, rýsuje se tedy vyřešení ožehavého brankářského rébusu?

Já bych to nespecifikoval jen na Radka Petra. V zápase měl několik vynikajících zákroků, vyřešil hodně ošemetných situací. Ale podobně dobře si vedl i Vašek Hladký ve druhém utkání, na inkasovaném gólu nenesl vinu. Oba dva zachytali výborně, ale hodně jim pomohli i hráči v poli. Skvělý byl Pašek, kterého ovšem svojí kvalitou podpořili i další.

V sestavě proti Trenčínu se neobjevil Karel Kroupa a předčasně musel odstoupit i Pavel Mezlík. Co je s nimi?

Kroupa přišel do přípravy s lehce zraněným kotníkem, jeho příprava byla tomu uzpůsobena. Posiloval, plaval, málo běhal. Od pondělka by měl jít do tréninku naplno. Mezlík se zranil v Trenčíně. V pondělí půjde na vyšetření kotníku, jde zřejmě o výron.

V úterý vás čeká v Ivančicích celek Sence z druhé slovenské ligy…

Opticky by to mohlo znamenat, že jde o soupeře slabšího, než Trenčín, ale to nás nesmí zmást. My budeme zase mít o pár těžkých tréninků za sebou víc, únava bude růst. Ale zaměříme se na sebe, na naši hru, je to pro nás další test.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...