Druhý duel s Trenčínem skončil remízou

Druhý duel s Trenčínem skončil remízou

N e m š o v á - Druhý přípravný duel v Nemšové už je také minulostí, Zbrojovka se s Trenčínem rozešla nerozhodně 1:1. Brňany poslal do vedení Pašek, za domácí srovnal Adi.

I ve druhém zápase na trenčínské půdě prokázala Zbrojovka svoji herní kvalitu. Během první půle si vypracovala šance, byla kombinačně na výši a zaslouženě šla do vedení. Gólovou akci připravil Pavel Mezlík, který naservíroval míč Davidu Paškovi na značku pokutového kopu a Pašek nezaváhal.

Po změně stran už měli mírnou převahu domácí, dokázali srovnat, přesto mohl střídající Lapeš v 87. minutě rozhodnout o výhře Zbrojovky, ale sólo na domácího brankáře neproměnil. I tak ale zanechala Zbrojovka na začátku přípravy na Slovensku velmi dobrý dojem.

Video (AS Trenčín)

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka Brno): "Jsem spokojen s výkony našich hráčů v obou zápasech. Nastupovali jsme do nich po týdnu hrubé fyzické přípravy, zatímco Trenčín už vyhlíží první předkolo Evropské ligy. Byli jsme mu však více než rovnocenným soupeřem. Z našeho pohledu byl nejlepší první poločas druhého zápasu, hráli jsme agresivně, dobře jsme soupeře napadali a vytvořili jsme si i střelecké příležitosti."