Student psychologie na Karlově Univerzitě přichází do Zbrojovky bojovat o ligovou šanci

Student psychologie na Karlově Univerzitě přichází do Zbrojovky bojovat o ligovou šanci

Jen s kabelou přes rameno, jako český Honza v putování za štěstím, tak se v pondělí hlásil na srazu prvního týmu Zbrojovky Martin Macháček (24 let), testovaná posila z Příbrami.

Ono to s tou cestou za fotbalovým štěstím je tak i trochu pravda. Martin je odchovanec Sparty, po dorostu přešel na Julisku do Dukly, odkud pak po třech sezonách zmizel v Příbrami. V lize moc nehrál, střídal hostování, aby loňskou sezonu spíše odseděl v Příbrami na lavičce. Odehrál za ni všehovšudy jen 28 minut v jediném zápase, celkem jeho prvoligový účet činí čtyři utkání a žádný gól.

Když přišla nabídka Brna, zatím jen na zkoušku a testování, neváhal: „Brno má věhlas, je to fotbalové město,“ ví dobře, že Zbrojovka nedávno slavila sto let od založení. „Víte, já jsem se v posledních letech nacestoval po různých štacích a rád bych se fotbalově usadil. Nemám za sebou bůhvíjakou fotbalovou minulost, jsem spíš ligou nepopsaný list papíru. Ale o to větší je to pro mě výzva. Rád bych se někde usadil na delší dobu,“ říká fotbalový obránce, který studuje vysokou školu. Nikoliv však sportovní obory, jak bývá většinou obvyklé, ale psychologii na Karlově Univerzitě v Praze, nyní jej čeká bakalářská práce.

Brněnský stadion zná ze svého hostování ve Vlašimi, kdy zde hrál proti tehdy druholigové Zbrojovce. „Pamatuji si na Martina Doležala, s ním jsem se potkal v Táborsku, znám i Petra Glasera ještě ze Sparty,“ vypočítává známosti.

Tak zhruba týden, deset dnů bude mít Martin Macháček na to, aby přesvědčil trenéra Grmelu, že patří do prvoligového kádru Zbrojovky.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....