Vrcholem čtyřtýdenního přípravného bloku Zbrojovky bude soustředění v Rakousku

Vrcholem čtyřtýdenního přípravného bloku Zbrojovky bude soustředění v Rakousku

Konec dovolené se blíží. Fotbalisté prvního týmu Zbrojovky se sejdou v pondělí na zahájení letní přípravy na Gambrinus ligu. Na trávník hlavního stadionu na Srbské ještě nevyběhnou, neboť plocha je po rekonstrukci, je na ní čerstvě vysetý trávník, který se začíná zelenat. „Vše probíhá podle plánu“, hlásí technický úsek klubu (snímek pro web byl pořízen v pátek ráno).

V pondělí v 9 hodin přivítá trenérské duo Ludevít Grmela a Aleš Křeček 29 hráčů stávajícího kádru, včetně několika hráčů úspěšné juniorky. Z týmu vítězů Juniorské ligy začnou s áčkem trénovat Malík, Varaďa, Janoščin, Lapeš a Stehlík, z hostování v Karlových Varech se vrací na přípravu Farmačka. Začátkem příštího týdne by se měli k týmu připojit i dva hráči z Příbrami, přicházející na testování v rámci dohody o hostování Petra Švancary ve středočeském městě.

A jaký plán čeká naše fotbalisty od pondělka během čtyř týdnů do začátku Gambrinus ligy? V pondělí je první trénink po čtrnáctidenní dovolené, odpoledne akce s Kometou (viz aktuality). Během úterý a středy čekají hráče fyzické testy na Masarykově univerzitě a pak trénink a trénink.

První herní test přijde na řadu v sobotu 29. června, kdy Zbrojovka sehraje dvojzápas v Nemšové proti Trenčínu, začátky utkání jsou naplánovány na 15 a 17.30 hodin.

Zatím jedinou možností, jak vidět Zbrojovku před ligou „doma“ je dvojzápas se slovenským Sencem. Hrát se bude v Ivančicích v úterý 2. července, začátky byly stanoveny na 16.00 a 18.00 hodin.

V sobotu 6. července je v plánu duel s Nitrou, pro niž půjde o generálku na slovenskou Corgoň ligu. Podle losu Nitranů se bude hrát buď u nich, nebo u nás, upřesnění místa i času se včas dozvíte na našich webových stránkách.

Od 7. do 14. července bude první tým pobývat na herním soustředění v rakouském Zell am See. Tam odehraje dva zápasy. První ve středu 10. 7. s Apoelem Nikosia, v neděli 14. 7. pak generálku na ligu, soupeř je zatím v jednání.

Gambrinus liga se losuje ve středu 26. června na Ligovém shromáždění v Praze.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...