Ženy po dramatickém penaltovém rozstřelu sestupují do druhé ligy

Ženy po dramatickém penaltovém rozstřelu sestupují do druhé ligy

Zázrak se málem povedl - Brňanky dokázaly vyhrát v odvetě na Bohemce 2:0, když v první a poslední minutě úvodní půle využily dva rohové kopy. Bohužel při penaltovém rozstřelu se štěstěna přiklonila na stranu domácích hráček a Zbrojovka tak sestupuje do druhé ligy.

Situace Zbrojovky nebyla jednoduchá a nevylepšila ji ani dopravní nehoda na D1, díky které strávil autobus v úmorném vedru dvě hodiny v koloně. Začátek utkání byl posunut na 18:10.

Náladu si ovšem Brno vylepšilo hned v první minutě. Po rohovém kopu Hádlíkové obrana domácích odvrátila míč na hranici šestnáctky, kde jej ovšem číhající Svobodová pohotově uklidila do sítě. Hned se dýchalo o něco lépe!

Za další dvě minutky mohlo být srovnáno, ovšem Vrzalové pomohla tyč. Po půlhodině hry dostaly domácí hráčky míč do sítě, ve stejnou chvíli ale pomezní zdvihla nad hlavu praporek a branka tak nemohla být uznána pro ofsajd.

V samém závěru první půle se ovšem ujala exekuce dalšího rohového kopu Hádlíková a opět z toho byla branka - hlavičkou se prosadila Bezděková. Díky produktivitě v první půli tak bylo Brno zpět ve hře!

Ve druhém poločase domácí hráčky dokázaly Brno několikrát sevřít, ale dobře chytající Vrzalová uhájila čisté konto. Rozhodnout tak nakonec mohl obrovský závar v samém závěru utkání, bohužel i domácí tým odolal a ke slovu tak přišly penalty.

V nich se bohužel od Zbrojovky štěstí odvrátilo, tak jako několikrát v sezoně, a po výsledku 4:3 se mohly radovat domácí hráčky...