Jdu do toho tak, jak jsem byl zvyklý, tedy na sto procent, říká nový kouč juniorky Dostálek

Jdu do toho tak, jak jsem byl zvyklý, tedy na sto procent, říká nový kouč juniorky Dostálek

Juniorský tým Zbrojovky bude v nadcházejícím ročníku Juniorské ligy obhajovat vítězství v této soutěži s novým trenérem. Dosavadnímu kouči Petru Maléřovi skončila smlouva, trenérského žezla se ujímá bývalý vynikající hráč našeho klubu RICHARD DOSTÁLEK!

V uplynulé sezoně hrál Dostálek za třetiligovou Břeclav a v SK Líšeň trénoval mládež. „V týdnu jsem dostal od pana Kudely nabídku na trénování juniorky, přiznám se, že to bylo pro mě hodně překvapivé,“ svěřil se ve čtvrtek kolem poledne, kdy se bývalý vynikající hráč dohodl na roční smlouvě s opcí.

Jeho rozhodování však nebylo nijak složité. „Je to velice lákavá nabídka, jak naskočit do profifotbalu, taková se přece neodmítá,“ usmívá se Dostálek. „K této práci budu přistupovat stejně, jako jsem přistupoval ke své hráčské kariéře, tedy na sto procent,“ slibuje předem.

Brněnská juniorka začne přípravu na nový ročník soutěže ve středu 26. června. Dostálkovým asistentem zůstává Daniel Břežný, výrazně se ale změní kádr, který vybojoval premiérový titul v soutěži. Několik tahounů z tohoto úspěšného týmu zahájí přípravu s prvoligovým týmem, do juniorky zase přejdou nejlepší dorostenci od Reného Wagnera. „Teď je vše ještě moc čerstvé, abych se k tomu vyjádřil. Budu teprve mluvit s Danem Břežným, další kroky budu koordinovat s Luďkem Grmelou. Jisté je, že juniorku čeká obměna kádru, fluktuace hráčů v této věkové kategorii je velká. Já se ale této práce nebojím, ba naopak. Velice se na ni těším,“ uzavřel nový kouč juniorky.

Tak popřejme Richardu Dostálkovi hodně štěstí a úspěchu v nové roli!

Profil Richarda Dostálka.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...