Zbrojováci ze ZŠ Janouškova skončili na McDonalds Cupu druzí

Zbrojováci ze  ZŠ Janouškova skončili na McDonalds Cupu druzí

J i h l a v a - V právě skončeném McDonalds Cupu si zástupci Zbrojovky (výběr ZŠ Janouškova) nevedli vůbec špatně, dokráčeli až do finále, kde nakonec těsně podlehli pražské ZŠ Eden.

Před třemi týdny si družstvo čtvrté a páté sportovní třídy ZŠ Janouškova vybojovalo v krajském finále McDonald´s Cupu postup do finále republikového – na tzv. Svátek fotbalu, který se letos 10.a 11. června konal v Jihlavě.

V něm se sešlo 16 nejlepších školních týmů, aby pod dohledem patrona letošního ročníku Pavla Horvátha a řady dalších osobností změřily své síly. Součásti celého turnaje byl i bohatý doprovodný program včetně soutěží, různých vystoupení, utkání osobností i večerní návštěvy Jihlavské zoologické zahrady.

Hned první den si náš tým vedl skvěle. Zvítězil ve všech třech utkáních ve skupině a jasně postoupil do čtvrtfinále. I tady si druhý den kluci a dívka z Janouškovy počínali suverénně a vítězstvím 6:0 nad ZŠ z Mimoně hladce postoupili do semifinále.

V něm už byl zápas proti týmu z Mladé Boleslavi vyrovnanější. Přesto jsme dokázali zvítězit 2:1 a postoupit do finále turnaje! Naše zástupce čekalo mužstvo pražské základní školy, která spolupracuje se Slavií Praha.

Zápas byl velmi vyrovnaný. Po výborné akci jsme se dostali do jednobrankového vedení, které trvalo po většinu zápasu. Bohužel v závěrečné části se soupeři podařilo skóre otočit a nakonec těsně zvítězit 2:1. Přesto si výkon našeho týmu zaslouží velké uznání a druhé místo je velkým úspěchem. Zvláštní ocenění od pořadatelů turnaje obdržela Veronika Škarpíšková, která svými výkony zaujala všechny pozorovatele turnaje. Gratulujeme!

ZŠ Janouškova reprezentovali: Patrik Tetřev, Jakub Dobrovolný, Michal Jordan, Antonín Svoboda, Filip Šimeček, Ivo Kostrůnek, Martin Cambal, Veronika Škarpíšková, Gabriel Moussa.

Tomáš Němčanský a Radim Bubeníček (trenéři)

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...