Mladší žákyně obhájily titul mistryň republiky z loňského roku!

Mladší žákyně obhájily titul mistryň republiky z loňského roku!

Brněnské mladší žákyně dobyly po triumfu ve své soutěži i celostátní primát a staly se mistryněmi republiky. V semifinále zdolalo Brno Hradec Králové, ve finále pak až po penaltách pražskou Spartu.

V prvním utkání Zbrojovka zdolala Hradec

V prvním utkání Brňanky narazily na Hradec. Utkání bylo od začátku velmi opatrné z obou stran, Brno se tlačilo více dopředu, soupeř hrál spíše na brejky. Hráčky Brna šly do vedení po perfektní samostatné akci Šárky Krištofové, která obešla tři soupeřky a střelou k zadní tyči nedala brankářce šanci. Poločas skončil výsledkem 1:0, ale nutno podotknout, že soupeř si vytvořil mnoho šancí, ale ty zlikvidovala dnes výborně chytající Veronika Havlíčková.

Do druhého poločasu vlétlo Brno jako uragán a bylo z toho po chvilce vedení 3:0. Pak ovšem přišla chyba v obraně a soupeř dokázal snížit. Za chvilku to ovšem bylo 4:1 a vypadalo to na klidný zbytek utkání a na to, že si zahrají i holky z lavičky. Jenže přišla ztráta koncentrace a bylo z toho drama až do konce, když Hradec dokázal ještě sedm minut před konce snížit na 4:3 a vytvořil si ještě minimálně dvě tutové šance.

Po konečném hvizdu zavládla v týmu Brna obrovská radost, toto utkání totiž zajistilo mladším žákyním minimálně stříbrné medaile. V souběžně hraném utkání porazila Sparta Slovácko 5:0 a ve finále tedy čekal pražský celek.

Zbrojovka Brno - Hradec Králové 4:3 (1:0)
Branky Brna: Krejčířová 2, Krištofová, Jančíková.

Finále se Spartou - penaltové nervy

Finálový zápas byl opravdu hoden souboje o ligový primát. Hra se přelévala ze strany na stranu, přičemž více se do zakončení dostávala Sparta. Ta dokázala vstřelit i vedoucí branku, navíc Brňanky nadále držela skvělá Havlíčková.

O vyrovnání se nakonec po akci Krištofové postarala Nela Krejčířová. Do konce utkání už ani jeden z týmů své šance nevyužil, rozhodnout tak musely pokutové kopy. Ty Brňanky v týdnu cvičily, což se nakonec vyplatilo. Přednost v brance dostala vyšší Aneta Malatová, exekutorky byly vybrány dle toho, jak si věřily.

Hned první penaltu proměnila Škarpišková, zatímco soupeřka nastřelila břevno. Ve druhé sérii uspěla s trochou štěstí Krejčířová, Sparťanky dokázaly snížit. Poslední penaltu ovšem perfektním způsobem proměnila Oklešťková, na ránu k tyči neměla brankářka nárok. Poté již propukla obrovská radost hráček, rodičů i realizačního týmu.

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:1 (1:1), pen. 3:1
Branka Brna: Krejčířová.

Sestava Brna pro finálový turnaj

Havlíčková Veronika, Kristková Tereza, Krištofová Šárka, Oklešťková Kateřina, Čechová Adéla, Rečková Adéla, Tůmová Sabina, Novotná Dominika, Škarpišková Veronika, Jančíková Monika, Marčáková Simona, Krejčířová Nela ( kapitánka a nejlepší naše hráčka po celou sezónu), Malatová Aneta, Řezáčová Zuzana. Trenéři David Malata, Miloslav Krištof.

S přispěním Davida Malaty a Miloslava Krištofa zpracoval Martin Lísal.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...