Ženy podlehly Slovácku, čeká je záchranářská bitva v Pardubicích

Ženy podlehly Slovácku, čeká je záchranářská bitva v Pardubicích

B r n o - Hráčky Zbrojovky nedotáhly nadějně rozehrané utkání se Slováckem k bodovému konci. Vedly 2:0 a 3:1, nakonec ovšem podlehly 3:4. V posledním kole tak musí na hřišti Pardubic získat minimálně bod, aby se vyhly baráži. Hraje se v sobotu 8. června od 11 hodin.

Hráčky Zbrojovky začaly dobře a po čtvrthodině vedly již 2:0. Nejprve se prosadila po příhře Souškové Štefánková, o minutu později se střelkyně proměnila v nahrávačku a druhý gól připravila pro Svobodovou. To byl skvělý úvod!

Další šance přišla po trestném kopu Veselé, kdy ovšem žádná z domácích hráček nedokázala odražený míč usměrnit do sítě. Vzápětí po dvou přímých kopech kontrovalo Slovácko, ten druhý nakonec proměnila dorážkou v úvodní gól hostí Skupinová - 2:1.

Obdržená branka Zbrojovku na nějakou dobu zmrazila, ovšem ve 41. minutě Bezděková poslala míč za obranu Hádlíkové a ta už neměla problém zvýšit na 3:1. Tento snový výsledek trval i po první půli.

Ve druhé půli už ovšem skórovaly pouze hráčky hostujícího celku. V 57. minutě snížila (opět po dorážce) Matoušková, v 68. minutě se podařilo vyrovnat Skupinové, když předtím lajnová rozhodčí přehlédla zřejmý ofsajd. Mezi tyto momenty se vklínila šance Hádlíkové, míč ovšem bohužel skončil na tyči.

Kalich hořkosti si hráčky Zbrojovky vypily až do dna, v 90. minutě (opět po sporné ofsajdové situaci) strhla vedení na stranu Slovácka Cvernová. Skvěle hrající Zbrojovce tak nezůstal ani bod a situace v boji o záchranu se tak zkomplikovala.

Baník je již zachráněn, boj o poslední příčku tak zuří už jen mezi Brnem a Pardubicemi. Oba celky se utkají již v sobotu 8. června od 11 hodin na hřišti v Pardubicích. Vzájemná bilance letošní sezony zatím je 3:1, 2:2 a 2:4 z pohledu Zbrojovky, které stačí v posledním duelu remíza.