Bylo to ubojované, ale dokázali jsme to, radoval se po utkání trenér juniorky Maléř

Bylo to ubojované, ale dokázali jsme to, radoval se po utkání trenér juniorky Maléř

B r n o - Nakonec to dokázali. Juniorka Zbrojovky přepustila po takřka celosezonním suverénním kralování první příčku Slavii, ovšem jen na jedno kolo. Po výhře v Jablonci porazila dnes Teplice 2:1 a slaví premiérový titul v Juniorské lize. S hráči pochopitelně hýří spokojeností i trenér Petr Maléř.

Ten došel k juniorce v době, kdy vedla o deset bodů, ovšem měla za sebou tři remízy a v této výsledkové sérii pokračovala. I proto se tým dostal pod tlak, vše ale nakonec s bravurou zvládl. "Nedávali jsme branky, zejména doma nám selhávala produktivita a nezvládali jsme zápasy se slabšími soupeři, které jsme měli porážet," vzpomíná Maléř na období, kdy mu asi nebylo nejlépe po těle.

Ovšem na klíčové duely se tým zmobilizoval a nyní může slavit. "Je to nádherný pocit, kdo to nezažil, neví, o čem mluvíme. Vítězství bylo zasloužené, většinu soutěže jsme vedli a vypořádali se i s tím krátkým výpadkem. Hodnocení je tím pádem pozitivní."

Málokdo už tak řeší fakt, že v posledním utkání Zbrojovka nepředvedla nejlepší výkon ročníku. "Rychle jsme vedli, ale ten inkasovaný gól nás trochu znervózněl. Nebyla to tak krásná podívaná jako v Jablonci, kde ten zápas snedl nejpřísnější měřítko. Ovšem dokázali jsme to ubojovat, to kluky zdobilo po většinu sezony. Jezdili na doraz, hrozně chtěli, dokonce si přáli v sobotu mimořádný trénink," chválil své hráče Maléř.

Sám kouč mistrů přiznává, že mužstvo těžilo z práce jeho předchůdce Grmely. "To on nastavil systém, který byl úspěšný. My v něm jen pokračovali, ne vždy se nám to ale dařilo. Zbrojovka předtím hrála dobře dozadu a dávala branky, prezentovala se aktivní hrou a vnutila soupeři svůj styl. My ovšem často inkasovali a ráz hry se tak změnil. Nedařilo se nám tak, ale nakonec to vyšlo," mohl si oddychnout.

Samotný projekt juniorské ligy hodnotí Maléř pozitivně. "Pro hráče je to dobré, hraje tu řada dobrých týmů a to srovnání je prospěšné. Ať už se jedná o zápasy se Slavií, Olomoucí nebo Jabloncem. V týmech často hrají i členové kádrů prvoligových mužstev. Soutěž je navíc čistá, jezdí se nadoraz, není to tak svázané taktikou," hodnotí.

Věří zároveň, že členové mistrovského týmu mohou v budoucnu nakouknout i do "áčka" Zbrojovky. "Pokud na sobě budou pracovat, mělo by se to podařit. Řada už jich ligu letos hrála, další mohou přijít. Vždycky jim říkám, že jednou po příchodu na stadion půjdou ze schodů doprava a ne doleva," ukazuje Maléř směrem ke kabinám prvního týmu.

Je pravdou, že Malík, Kunc, Přerovský, Stehlík či Hladký již ligu okusili, věkem juniory jsou i Buchta či Traoré a také Avdić, ten ovšem díky zdravotním trablům v prvním týmu zatím nehrál. Matyska, Zezula, Varaďa, Lapeš a Kršák zase strávili s elitním mužstvem část přípravy a naskočili i do zimních zápasů. Nechme se tedy překvapit, kdo z členů letošní vítězné sestavy se stane v budoucnu oporou brněnského prvoligového týmu!

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...