Dnes to bylo špatné, ale hlavní cíl sezóny jsme splnili, říká kapitán Zavadil

Dnes to bylo špatné, ale hlavní cíl sezóny jsme splnili, říká kapitán Zavadil

B R N O - Kromě koučů obou týmů, domácího Ludevíta Grmely a hostujícího Stanislava Habance, se k poslednímu ligovému klání vyjádřil také brněnský kapitán, zkušený záložník Pavel Zavadil. Ten byl z výsledku posledního zápasu sezóny 2012/13 zklamaný.

A zklamaný je možná slabé slovo. „Soupeře jsme dnes přehrávali po celou dobu, pořád jsme měli na kopačkách míč my, ale nebylo nám to nic platné kvůli obrovskému množství individuálních chyb. Řekl bych, že tohle se nestává ani v žáčcích. Nechali jsme si dvakrát utéct protihráče po pravé straně hřiště, což se stávat prostě nesmí. Musíme to v kabině vyřešit,“ povídal naštvaný kapitán.

Ten se chtěl s brněnskými fanoušky pro letošek rozloučit samozřejmě výhrou: „Chtěli jsme vyhrát, ale to je těžké, když nedáte góly a naopak je po vlastních chybách ještě dostanete. Všichni si tady musí uvědomit, že nehrají jen za Zbrojovku, ale taky za sebe. Pokud se hráči nebude dařit a udělá takové množství chyb, příště v základní sestavě být nemusí.“

I přes očividné naštvání chce Pavel Zavadil dostát svému příslibu v Brně pokračovat. „Já dnes mluvím v emocích, ale jinak jsem tu spokojený a zůstávám tu. V novém ročníku ale musíme k zápasům přistupovat jinak a hlavně se vyvarovat hloupých chyb. Je to psychicky náročné, když devadesát minut odmakáte a ve výsledku je to k ničemu,“ mrzelo Pavla Zavadila.

Ten se však na celou sezónu dívá pozitivně: „Zachránili jsme se, což byl hlavní cíl. Odehráli jsme výborná utkání, hlavně to venkovní v Plzni nebo domácí proti Spartě. Přežili jsme i těžší chvíle, když se střídali trenéři a mužstvo na tom psychicky nebylo dobře. My jsme se ale zvedli a tu ligu zachránili. Takže jsme spokojeni. Teď už se musíme soustředit na přípravu a další ročník Gambrinus ligy.“

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...