Oslava kulatého jubilea musí mít především důstojný rámec a ten něco stojí

Oslava kulatého jubilea musí mít především důstojný rámec a ten něco stojí

Naštěstí žijeme v době, kdy si každý může říct svobodně svůj názor. Na cokoliv, tedy i na způsoby oslavy zbrojováckého jubilea. Někomu by stačil „srandamač“ s Horní Dolní s teplým pivem a studeným párkem v ruce. Jiný by preferoval barcelonský ansámbl pokud možno s Messim na Srbské.

Ano, oslava tak významného výročí musí být především důstojná, nicméně musí vycházet z reálných ekonomických možností klubu. Proto nepřijede do Brna tým barcelonského typu, ale ani imaginární „Horní Dolní“. Jako vrchol poslouží fotbalový zápas se slovenským mistrem a držitelem Slovenského poháru Slovanem Bratislava. Nemusí se vám to líbit, ale souhlasit byste měli: to je soupeř naprosto adekvátní naší stoleté slávě. Za dvě kila vstupného, tedy bratru osm euro, se k tomuto utkání jako dárek přibalí koncert, autogramiáda a předzápas osobností, jaký brněnský divák už dlouho neměl možnost vidět. A večer za tmy, po 22. hodině se nad Královým Polem rozzáří velký ohňostroj, s překvapením pro všechny přítomné…Za dvě stovky na zhruba pět hodin zábavy. Jen tak mimochodem. Před týdnem jsem byl s rodinou v kině v Olympii, za necelé dvě hodiny jsem vyplázl za vstupenky, popcorn a nějaké pití skoro tisícovku…

Chtěl bych se jen trošku vrátit do doby nedávno minulé. Pravověrní fandové dobře vědí, že klub před rokem a půl balancoval na hraně vlastní existence, moc nechybělo a zahučel by do propasti zapomnění. Žádná stovka by se neslavila, snad jen tryzna za Lužánkami… Klub odvrátil insolvenci, vyškrábal se z bahna druhé ligy zpět do první a udržel se v ní. To vše za nemalého úsilí všech, kteří za Zbrojovku kopou, ať už na trávníku, či v kanceláři klubu. A samozřejmě i vás, našich fanoušků, kterých si vážíme.

Zbrojovka chce být nejen při oslavách sta let klubem otevřeným, vycházejícím vstříc. Ovšem tahle otevřenost a vstřícnost něco stojí, vše se v podmínkách ekonomické reality musí zaplatit, zadarmo dnes už nic nedostanete. Proto je na příští neděli připraveno vyvrcholení oslav takové, jaké je. Se Slovanem, Lidopopem, Kometou a hlavně s naší Zbrojovkou. Jako tečka za výstavami ve Vaňkovce, akcemi pro děti v ZOO či Dětských domovech a Dětské nemocnici. Já pevně věřím, že to budou oslavy důstojné.

Přejeme Vám hezké fotbalové dny se Zbrojovkou a těšíme se na setkání při oslavách 100 let v neděli 9. června na Srbské.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....