V posledním ligovém kole přivítá Zbrojovka Slovácko

V posledním ligovém kole přivítá Zbrojovka Slovácko

B R N O - Brněnská Zbrojovka má již záchranu nejvyšší fotbalové soutěže jistou, a tak bude hrát proti Slovácku před svými fanoušky „pouze“ o body. Utkání Zbrojovky Brno se Slováckem startuje na Srbské v sobotu 1.6.2013 v 17:00.

Brněnští fanoušci se s letošní sezónou a svým týmem mohou rozloučit už tuto sobotu. Na Den dětí uvidí Městský stadion souboj jedenácté Zbrojovky s devátým Slováckem. Oba týmy v tabulce Gambrinus ligy dělí pouhé dva body (Brno – 32, Slovácko – 34). Fandové však nemusí s koncem sezóny truchlit, po posledním ligovém kole totiž budou následovat velké oslavy stoletého výročí brněnského fotbalu, které vyvrcholí příští víkend 8. a 9. června 2013.

Podzim vs. jaro - Zbrojovka vs. Slovácko

S koncem ročníku se dá krásně bilancovat, pojďme se tedy podívat, jak se sobotním soupeřům letos dařilo. Jak už bylo zmíněno, Zbrojovka nasbírala v dosavadních devětadvaceti utkáních 32 bodů, Slovácko má o dva body více. Na podzim se Jihomoravanům dařilo podobně jako Slovácku, Zbrojovka vyhrála šestkrát a remizovala třikrát. Slovácko mělo na kontě stejně remíz a o jednu výhru méně. Na jaře Brno třikrát zvítězilo a dvakrát remizovalo, sousedé z Moravy vyhráli čtyřikrát a přidali dvě remízy. I z toho můžeme jasně vyčíst, proč jsou týmy v tabulce tak blízko.

Vzájemná klání sobotních soků

S domácím Slováckem se v letošním ročníku Gambrinus ligy Zbrojovka střetla hned v prvním kole. V sobotu 28. července 2012 se z výhry 1:0 radovali hosté. Také celková bilance lépe vyznívá pro Jihomoravany. Ti z devatenácti klání vyhráli jedenáctkrát, k tomu přidali pět remíz. V sobotu tak na Srbské, kam míří i početná skupina hostujících fandů, bude chtít Slovácko bilanci alespoň mírně upravit.

Poslední kolo

V osmadvacátém kole soutěže se více dařilo 1. FC, které doma porazilo ostravský Baník 2:0. O oba góly se postaral brněnský odchovanec, téměř dvoumetrový útočník Libor Došek. Ten je s dvanácti trefami čtvrtým nejlepším střelcem celé ligy. Již zachráněná Zbrojovka stejným výsledkem prohrála na půdě Příbrami.

Brněnským divákům nebude neznámé ani jméno obránce Jana Trousila, který na Slovácko přišel právě ze Zbrojovky. Další oporou týmu je například brankář Dušan Melichárek, který odchytal kromě jedné výjimky všechna utkání soutěže. Jeho náhradníkem je Milan Heča.

Sestava Slovácka z posledního kola

Melichárek- Trousil, Reinberk, Kuncl, Košút - Volešák, Valenta,Šumulikoski, Daníček - Kerbr (68. Havlík), Došek (63. Haša)

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...