Na Doška nasadíme dvoumetrového Kroupu, ať si to kluci rozdají, směje se trenér

Na Doška nasadíme dvoumetrového Kroupu, ať si to kluci rozdají, směje se trenér

V sobotu nastane čas loučení s ligovou soutěží. Zbrojovka, jako staronový nováček, už má záchranu jistou, stejně na tom je i náš soupeř ze Slovácka. Nic by tedy nemělo bránit tomu, aby se v Králově Poli hrál atraktivní a útočný fotbal.

„Kdyby to skončilo 5:3, asi by se nikdo nezlobil,“ řekl v uvolněné besedě s novináři trenér Ludevít Grmela, ale jedním dechem dodal: „Samozřejmě pro nás.“

To jen dokumentuje, že kabina Zbrojovky se nachází v dobrém psychickém rozpoložení. „Jdeme na to, nemáme se čeho obávat, naopak můžeme hrát bez zábran tak, aby ten fotbal byl zajímavý pro lidi. Já jsem nikdy nepatřil k trenérům, kteří by chtěli hrát jen a jen zezadu. Zase to obnáší riziko, že může dostat víc branek,“ filozofuje kouč. Do podobné role staví Slovácko: „Oni jsou na tom stejně, takže atraktivní fotbal by se mohl hrát. Z obou jedenáctek spadl tlak boje o záchranu, navíc je to poslední zápas sezony.“ Slovácko, to je z hlediska ofenzívy nyní především Libor Došek, který mílovými kroky míří do Klubu ligových kanonýrů. „Je to místní kluk, bude to pro něj určitě vyhecovaný zápas, ale na druhé straně má Došan už moře zkušeností. Bude se chtít ukázat. My tam ale máme do protivky skoro dvoumetrovýho Krupicu, tak ať si to ti čahouni mezi sebou rozdají,“ usmívá se Grmela.

Na tiskové konferenci padl i dotaz, zda tohle nebude poslední zápas Luďka Grmely na prvoligové lavičce Zbrojovky. Když první tým přebíral po Petru Čuhelovi, měl kontrakt pouze do konce sezony. „Jsme dohodnuti na prodloužení, měl bych to podepsat příští týden,“ oznámil kouč.

Zbrojovce se na konci sezony vyprazdňuje marodka. „Naplno trénuje Glaser, Avdič už kope za juniorku, Šoljič se po operaci dává obdivuhodně rychle dokupy, ale hrát ještě nemůže,“ vypočítává Grmela. Jistě ale budou chybět vykartovaní Frejlach a Sus. Kádr je tak dost široký, navíc chce Grmela zařadit do osmnáctičlenné soupisky pro zápas i někoho z juniorů. „Je to pro ně velká motivace zahrát si ligu. Proti Spartě to zkusil Malík, nyní si třeba odbude premiéru někdo jiný, ale těžko v základu, naznačuje Grmela.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...