V pondělí přijme tým primátor, pokusíme se překonat rekord Juniorské ligy a pak jdeme na krev

V pondělí přijme tým primátor, pokusíme se překonat rekord Juniorské ligy a pak jdeme na krev

V sobotu končí ligová soutěž, ale život v klubu zdaleka neusíná, ba naopak. Sportovní vedení doladilo víceméně plán letní přípravy, finišuje také dolaďování oslav 100 let klubu. Zde jsou novinky…

PŘIJETÍ PRIMÁTOREM: V pondělí ve 14 hodin přijme funkcionáře Zbrojovky a celý první tým na Nové radnici primátor města Brna Roman Onderka. Slavnostní akt tak u nejvyšších představitelů města startuje týden oslav 100 let Zbrojovky, které vyvrcholí v neděli 9. června. Ve 20 hodin sehraje v Králově Poli Zbrojovka přátelský zápas se slovenským mistrem a vítězem Slovenského poháru Slovanem Bratislava, od 17 hodin začne na Srbské bohatý doprovodný program, v němž diváci uvidí předzápas hvězd Zbrojovky a hokejové Komety, poslechnou si koncert Lidopopu a budou si moci podepsat plakát mistrů z roku 1978 fotbalovými mistry této éry (podrobnější informace zde).

LETNÍ PŘÍPRAVA: Po oslavách 100 let nastoupí první mužstvo krátkou 14 denní dovolenou, zahájení přípravy je plánováno na pondělí 24. června. Po dvou týdnech přípravy v domácích podmínkách odjede tým od 8. do 14. července na herní soustředění do Rakouska. V těchto dnech dojde k upřesnění místa pobytu, zatím vybíráme ze dvou nabídek, kritériem jsou možnosti ubytování, tréninků i sehrání přípravných zápasů. V Rakousku také tým odehraje generálku na ligu, která odstartuje o víkendu 20.- 21. července. Zatím jsou známy termíny těchto přípravných duelů: 29. 6. dvojzápas s AS Trenčín doma, 2. 7. dvojzápas s Banskou Bystricí, pravděpodobně v Ivančicích, 7. 7. FC Nitra, místo bude určeno dodatečně.

ZDARMA NA JUNIORKU: V pondělí sehraje juniorka Zbrojovky poslední zápas své soutěže, od 17.10 hodin hostí v Králově Poli Teplice. Vstup na toto utkání bude zdarma, klub se chce pokusit o překonání diváckého rekordu Juniorské ligy a srdečně zve všechny příznivce na Srbskou. Našemu mladému týmu půjde o titul. Včera vyhrála juniorka v Jablonci 4:1 a Slavia pouze remizovala v Plzni 0:0. Zbrojovka tak opět vede tabulku o bod a v případě výhry bude slavit titul. O to větší důvod přijít!

DAROVÁNÍ KRVE: V rámci akce Krajského úřadu Jihomoravského kraje „Jižní Moravu máme v krvi“ bude první tým fotbalistů Zbrojovky darovat krev. Akce proběhne na transfúzní stanici Fakultní nemocnice v Bohunicích v úterý 4. června od 8.30 do 11.00 hodin.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...