Daň za heroický výkon proti Spartě nyní splácí Zavadil, Pernica a Kroupa, do Příbrami nejedou

Daň za heroický výkon proti Spartě nyní splácí Zavadil, Pernica a Kroupa, do Příbrami nejedou

Už s jistou záchranou v kapse odjede v neděli Zbrojovka do Příbrami, kde se v rámci 28. kola Gambrinus ligy utká s místním 1. FK. Začátek zápasu je v 18.00 hodin.

Zbrojovka ve středu slavně porazila pražskou Spartu. Dala do ho toho bez přehánění úplně vše. A nyní za to bude platit daň. Proti Spartě nastoupil už se sebezapřením klíčový záložník Pavel Zavadil. Nebýt injekcí do zraněného palce pravé nohy, ani by nemohl hrát. „Po utkání se jeho stav zhoršil. Pavel se musí doléčit, aby mohl odehrát poslední ligové utkání tohoto ročníku proti Slovácku doma,“ vysvětlil trenér Ludevít Grmela skutečnost, že Zavadil do Příbrami nepocestuje.

Páteční trénink neabsolvovali ani Luděk Pernica a Karel Kroupa. „Pernica dohrál zápas se Spartou se silným výronem v kotníku,“ konstatoval Grmela. „I pro něj platí, že se musí doléčit, aby byl k dispozici proti Slovácku,“ dodal kouč. A Karel Kroupa? „I on dohrál proti Spartě se sebezapřením. Na něm je navíc vidět, že neabsolvoval zimní přípravu a docházejí mu síly,“ naznačil kouč, že koncový hráč potřebuje, jak se říká dobít baterky.

„Na jedné straně mě mrzí, že nám bude chybět v každé řadě jeden klíčový hráč, ale na straně druhé je to k něčemu dobré,“ dívá se na to zeširoka kouč. „Jednak je vidět, jak tito borci přistoupili k zápasu se Spartou maximálně zodpovědně, jak se rvali ne za sebe, ale za svůj tým, za Zbrojovku,“ je na ně hrdý trenér. Druhou výhodou současného krátkodobého lazaretu je fakt, že šanci dostanou další hráči kádru. „Příbram nemá ještě záchranu úplně jistou, musí hrát maximálně naplno. A to je dobře pro naše hráče, kteří nastoupí místo zraněných. Ať ukáží, co umějí,“ zakončuje Grmela. Kromě těchto tří hráčů budou chybět i dlouhodobí marodi Glaser, Avdič a Šoljič. Výčet absencí zakončuje Frejlach. Jeho čtvrtá žlutá a následně červená karta proti Spartě znamená, že v tomto ročníku si už nezahraje.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...