Na podzim dal gól Spartě a teď si útočník přeje, aby Zbrojovka dohrála ligu v klidu a pohodě

Na podzim dal gól Spartě a teď si útočník přeje, aby Zbrojovka dohrála ligu v klidu a pohodě

Přestup do Brna na poslední chvíli, ale místo střílení gólů jen léčení na marodce a pozvolný návrat do sestavy, to je dosavadní anabáze srbského útočníka Miroslava Markoviče. Kuriózní je, že naposledy dal gól jako hráč Budějovic právě Spartě. „Prohráli jsme na Letné jedna tři. Dát teď gól by bylo skvělé, ale výsledek opakovat nechci,“ řekl plynnou češtinou před blížícím se utkání se Spartou.

Od té doby na gól v nejvyšší soutěži stále čeká. „Pomalu se dostávám do kondice i herní pohody, tak třeba se dočkám. Jestli se tím trápím? Ani ne, vím, že góly dávat umím a jednou to přijde a zlomí se to, “ přeje si protržení střelecké smůly. Jenže povede se to proti tak silnému soupeři? „Sparta se pere s Plzní o titul, bude to hodně těžké. Pro nás to bude větší motivace, chceme se ukázat a podat na hřišti co nejlepší výkon,“ má to srovnáno v hlavě.

Sparta potřebuje v honbě za titulem tři body, Zbrojovka minimálně bod při složitých záchranářských počtech. „Myslím si, že naše mužstvo kvalitu má, aby mohlo hrát rovnocennou partii s každým týmem v Česku. Ukazujeme to v každém zápase, ale bohužel až ve druhých poločasech. Teď to musíme ukázat od první minuty. Jsme schopni bod urvat,“ říká. Na problémy s prvním poločasem dodává „My začneme hrát, až když dostaneme gól nebo až po přestávce, když si něco řekneme v kabině. Možná je to v koncentraci a o vstupu do utkání.“

V posledních zápasech hrál Markovič v základní sestavě s Karlem Kroupou. „Ze začátku to bylo pro mě trochu divný, hrálo se hodně na něj a on to zklepával. Ale teď je to zápas od zápasu lepší, zvykáme si na sebe,“ myslí si.

Do konce ligy chybějí tři zápasy. „Věřím, že potřebné body získáme, nejlépe už ve středu, abychom měli potřebný klid. A pak už hrát v pohodě.“

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...