Kondiční trenér Josef Mlčuch: Prioritou je zdraví, v tomto směru na hráče apelujeme

Kondiční trenér Josef Mlčuch: Prioritou je zdraví, v tomto směru na hráče apelujeme

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky budou i nadále trénovat v individuálním režimu. Platí to pro áčko i béčko minimálně do konce karantény (tedy do úterý 24. března). Podrobněji o tom hovoří kondiční trenér Zbrojovky Josef Mlčuch.

Hráči obdrží individuální tréninkové plány a podle nich se budou řídit. "Vycházíme z podmínek, které s ohledem na opatření máme. Jedná se tedy hlavně o cvičení s vlastní vahou, běhy, zkrátka dle podmínek každého. Prioritou je zdraví, takže na hráče apelujeme, aby dodržovali podmínky karantény a trénovali opravdu sami, aby se venku vyhýbali kontaktu s lidmi. To možnosti tréninku samozřejmě omezuje, ale není vyhnutí," uvedl Mlčuch.

Samotné plány se pochopitelně nesestavují snadno. "Nikdo neví, jak dlouhá bude pauza, jestli třeba měsíc nebo dva, tři. Podobnou situaci jsme v ČR nezažili nikdy, takže pro všechny je to něco nového. Aktuálně se jedná spíše o udržovací režim. Navíc nesmíme opomíjet fakt, že unavený organismus je náchylnější na jakoukoliv infekci. Časově ohraničené to zatím není, jakmile tohle budeme vědět, začneme do toho šlapat. Prozatím je dalším mezníkem konec karantény, tedy příští úterý. Pak se uvidí."

Jakékoliv přesnější odhady vývoje situace si nikdo zatím netroufá činit, výjimkou není ani Mlčuch. "Důležitý je zdravý rozum. Čím dřív si všichni uvědomíme, že to není sranda, přestaneme to podceňovat a zkoušet nějaký šolích, tím dřív to skončí," apeluje brněnský kondičák.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...