Švanci už si nás zkasíroval, směje se Tomáš Kunc po vydařeném reprezentačním představení

Švanci už si nás zkasíroval, směje se Tomáš Kunc po vydařeném reprezentačním představení

B r n o - Vstřelit hned v prvním utkání za reprezentaci do 21 let premiérový gól, to se nepoštěstí zrovna každému. Tomáš Kunc to ovšem ve středu proti Slovensku dokázal. Ba co víc, rozhodl tím zápas.

V únoru dvacetiletý ofenzivní hráč tak mohl po utkání být spokojen. "Hráli jsme sice jen první poločas, ale tak to bylo domluvené, hráčů bylo v nominaci hodně. Věřím, že to nebylo špatné, i trenér Dovalil se v tom smyslu vyjadřoval."

O gólu ani slovo, Kunc působil při konverzaci skromným dojmem a rozhovořil se o svém individuálním úspěchu až na přímý dotaz. "Jsem samozřejmě rád, že to dopadlo takhle, nějaký ten pátek jsem už gól nedal a že se to povedlo zrovna v reprezentaci při premiéře, to je bonus navíc."

Jak by branku popsal? "Buchtič (Petr Buchta - pozn. red.) centroval pod sebe, já měl ve vápně prostor a chtěl jsem hlavně trefit míč. Lobovat jsem v úmyslu rozhodně neměl, to, že míč spadl za gólmana tímhe způsobem, bylo trochu i dílo náhody," přiznává sympaticky hráč, pro kterého byly doposud reprezentačním vrcholem duely za "devatenáctku".

Spolupráci s Petrem Buchtou si pochvaloval. "On hrál pravého beka, já pravého záložníka. Věděli jsme, co od sebe čekat." Sám Kunc měl v utkání ještě jednu šanci, tu ale neproměnil. "Po rychlém přenesení hry jsem dostal míč do běhu, ale řešil jsem to zbrkle střelou z první a přestřelil. Měl jsem si počkat a balon umístit," lituje.

Zbylé spoluhráče Kunc příliš neznal. "Ale nebyl v tom problém, sedli jsme si. Trenér nám dal pokyny hrát aktivní fotbal, kombinovat po zemi, hrát přes kraje a diktovat tempo. To se nám celkem dařilo, škoda jen, že občas chyběla finální přihrávka a něco se dalo vyřešit jinak, ale celkově jsme to snad zvládli dobře," hodnotí.

Vydařené středeční představení by Kuncovi mohlo pomoci i do budoucna. "Nedokážu teď říct, jestli to bude mít nějaký vliv na mé herní sebevědomí. Třeba že bych na hřišti vymýšlel nějaké finesy a parádičky, to rozhodně nehrozí, ale psychicky to určitě pomůže."

Nechce ani předjímat, jak výkon ovlivní jeho budoucí pozici v kádru "áčka". "Trenér Grmela na tom utkání byl, ale on nás zná už dlouho, ví, co od nás čekat, takže nemyslím, že by ten zápas byl nějak rozhodující," říká hráč, který v sezoně zatím naskočil do tří zápasů Zbrojovky v první lize, jinak nastupuje za juniorku.

Jisté je zatím jen to, že se mu jeho reprezentační premiéra lehce prodražila. "Švanci už si nás zkasíroval. Oba za zápas v reprezentaci, já tam navíc měl i ten gól," smál se Kunc.

další články

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B
A-tým
29.03.2024 | Martin Lísal

Zápasový bulletin na utkání se Spartou B

B r n o - V den utkání je tu samozřejmě i čerstvý zápasový bulletin, který je k přečtení online na...
U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U13: Šest gólů a výhra na Sigmě!

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U13) zůstávají ve finálové nadstavbě i po třech kolech...
U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka v Olomouci bez bodů

O l o m o u c - Mladší žáci Zbrojovky (U12) podlehli ve třetím utkání nadstavby na hřišti Olomouce...