Musíme se vrátit k poctivé hře jako proti Olomouci, říká muž s kapitánskou páskou

Musíme se vrátit k poctivé hře jako proti Olomouci, říká muž s kapitánskou páskou

„Každý si uvědomuje, o co jde, máme za sebou týden poctivé přípravy a musíme ji zúročit v pondělí s Baníkem.“ To řekl novinářům Pavel Zavadil, který nyní nastupuje na trávník s kapitánskou páskou na rukávu. A taky s rodícím se plnovousem. „Není to žádný rituál, prostě to tak přišlo, ale vousy půjdou dolů,“ usmál se.

Ke kapitánské pásce řekl: „ Moje role se nijak nezměnila, snad jen v tom, že mám o to větší zodpovědnost,“ říká.

On sám v Baníku svého času hrával, ale ze současného kádru pamatuje už jen Martina Lukeše. „Vím, jak to v Baníku chodí. Čeká nás těžký soupeř, který má sice nějaké vnitřní problémy, ale na hřišti to jde stranou, není to vidět. Určitě sem přijedou něco získat,“ řekl na konto soupeře, ale pak stáčí řeč na Zbrojovku: „Musíme se vrátit k poctivé hře. Když to jde s Olomoucí, musí to jít i za týden v Liberci. Teď tady sedím před vámi a já říkám, že to půjde, jiná cesta už není,“ říká Zavadil.

Zbrojovka je stále čtyři body od sestupu, to je realita. „Nevidím do hlav jiných hráčů, někteří si to možná ani neuvědomují, ale už je fakt na čase zabrat. Já se snažím ze své zkušenosti pomoci, slovy, výkonem, ale ve finále to musí každý zvládnout sám,“ myslí si. „Budeme muset víc hrát, víc tvořit, to bude změna proti Olomouci, která má přece jen kvalitnější kádr, než Baník.“

V Brně patří Pavel Zavadil k nejzkušenějším hráčům, přesto musel v posledních týdnech vstřebávat novinky. Jak známo, vedení mužstva se ujal Ludevít Grmela a přišli i noví asistenti Aleš Křeček a Jaromír Piták. „Každý trenér si přinese něco svého. Tady je to o tom, že jsme se museli poznat. Co se týče hry, chtěli jsme ji zjednodušit, na tréninku se více věnujeme střelbě a zakončení, abychom se dostali do šancí, to je asi největší změna,“ říká Zavadil.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...