PREVIEW: Osmým zimním soupeřem je slovenský Trenčín

PREVIEW: Osmým zimním soupeřem je slovenský Trenčín

B r n o - Po návratu ze soustředění čeká na Zbrojováky další zimní zápas, v sobotu se od 14 hodin představí na hřišti Trenčína. Pro osmý celek slovenské nejvyšší soutěže se jedná o generálku na start jarních bojů, k dispozici bude živý přenos.

Utkání hostí Štadión na Sihoti (mapa zde), mimochodem jedno z pouhých čtyř hřišť, kde nedokázal bodovat mistrovský tým z roku 1978.

Ligový šampion z let 2015 a 2016 je v tabulce aktuálně osmý, na šestou příčku, která zajišťuje účast v nadstavbě o titul, ztrácí dva body. Ze základní části zbývá odehrát ještě čtyři kola.

Trenér Hrnčár má k dispozici hodně pestrý kádr, na soupisce najdeme hráče z jedenácti různých zemí. Nechybí tu například Gino van Kessel, svého času nejdražší akvizice v naší lize. Z Trenčína tehdy odcházel do Slavie, oklikou je zase zpět a na podzim týmu pomohl třemi góly. Jejich střílení má v popisu práce i argentinský rodák David Depetris, tabulce střelců ovšem po podzimu vévodí bosenský středopolař Čatakovič.

"Pro Trenčín se jedná o generálku, očekáváme po všech stránkách kvalitního soupeře a zajímavou prověrku," řekl před utkáním trenér Zbrojovky Machálek. Ten se při tvorbě sestavy musí obejít bez několika hráčů. Svalové zranění vyřadilo ze hry Pavla Eismanna, který dnes jen vyklusával a do tréninku se postupně zapojí příští týden. To platí i pro Antonína Růska, v tomto týdnu měl naordinovaný klidový režim. Jan Pázler začal ve středu s běháním, Lukáš Kryštůfek by měl první běhy absolvovat v příštím týdnu.

Oba soupeři se utkávají po pětileté pauze, předtím ovšem v rozmezí jediného roku změřili síly hned pětkrát. Dvakrát zvítězila Zbrojovka, tři zápasy skončily remízou.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...