SOUHRN: Ohlédnutí za soustředěním na Maltě

SOUHRN: Ohlédnutí za soustředěním na Maltě

B r n o - Na sklonku ledna vyměnili Zbrojováci svůj domov za Maltu, kde trávili již druhé zimní soustředění. V našem souhrnu si můžete připomenout, jak týden na středomořském ostrově vypadal.

Sedm dní bylo doslova nabitých fotbalem - kromě tréninků sehráli Zbrojováci i tři zápasy. Mimo fotbal stihli i prohlídku hlavního města Malty - Valletty. Během každého dne jste na webu a sociálních sítích mohli najít videa, fotky, rozhovory a další zajímavosti, novinkou pak byla každodenní tipovačka o ceny z Fanshopu. Hádala se celková váha zavazadel, počet naběhaných kilometrů v utkání a na závěr třeba to, kdo zůstane poslední v kabině.

Podmínky na soustředění byly takřka dokonalé. Až na pár momentů provázelo Zbrojováky po celý týden slunečné počasí s teplotami těsně pod dvacet stupňů, spadlo jen pár kapek a ani vítr nebyl tak silný, jako třeba před rokem.

Přílet - pátek 24. ledna

Den začíná Zbrojovákům velice brzy. Sraz je v pět hodin ráno, odjezd do Vídně v 5:15. Odměnou je pak všem krátce po poledni příjemné klima v cílové destinaci. Bez problémů se stihne oběd, ubytování i jedna tréninková jednotka.

Souhrn dne

Sobota 25. ledna

Není nač čekat, hned je tu první zápas. A také první (a naštěstí také poslední) komplikace. Autobus v domluvený čas před hotel nedorazil a Zbrojováci se tak na stadion dostanou se zpožděním. To je ale nijak nezastavuje a výsledkem je výhra s ostravským Baníkem, která znamená postup do finále Tipsport Malta Cupu. Kaňkou je zranění gólmana Jirky Flodera.

Ve zbytku dne je na programu hlavně regenerace. A také posilovna, do které míří ti, kteří neodehráli větší porci minut v utkání.

Neděle 26. ledna

Dopoledne odjeli Zbrojováci na trénink, před jeho začátkem si ještě rozebrali utkání s Baníkem. Trénink vyvrcholil minihrou, ve hře byla role číšníků při obědě. Po příjezdu na hotel hráči popadli ručníky a vydali se do moře, přičemž někteří koupel pojali opravdu odvážně.

Po obědě přišlo první volné odpoledne, v jeho rámci se hráči vydali do hlavního města Malty - Valletty. Po zhruba dvouhodinové prohlídce se vrátili na hotel a ve zbytku dne se věnovali regeneraci.

Souhrn dne.

Pondělí 27. ledna

Den začíná poměrně pozdním budíčkem - zatímco jindy se vstává na sedmou, dnes je snídaně až v devět hodin. Důvod je jasný - s ohledem na termín finálového utkání odpadá dopolední trénink, místo kterého hráče čeká procházka a protažení na pobřeží.

V utkání samotném vstřelí oba soupeři po jednom gólu, rozhodnou tak penalty. V nich se radují Středočeši a Zbrojováci tak na večerním slavnostním vyhlášení přebírají trofej za druhé místo.

Úterý 28. ledna

Při dopoledním tréninku se hráči opět rozdělili na dvě skupiny. Ti, kteří odehráli větší část pondělního zápasu, absolvovali pod dohledem Lubo Pepicha klasický pozápasový trénink. Zbylí pilovali přihrávky a zahráli si také na dvě brány. Nescházeli Tonda Růsek a Peter Štepanovský, kterí v úvodu soustředění trénovali částečně individuálně. A dobrou zprávou je, že část tréninku absolvoval také gólman Jirka Floder.

Odpoledne měli Zbrojováci volný program, většinou jej strávili procházkou po pobřeží St. Paul´s Bay nebo odpočinkem.

Souhrn dne.

Středa 29. ledna

Opět žádný zápas, zato dva tréninky. S kamerou jsme navštívili ten dopolední, kde došlo k atraktivní soutěži dvojic. Hlavičky, střelba a tak dále - z výhry se nakonec radovali Juraj Kotula a Jan Hladík.

Odpoledne přišel na řadu další trénink a příprava na poslední zápas. V něm se Zbrojovce měl postavit místní tým Balzan FC.

Souhrn dne.

Čtvrtek 30. ledna

Po budíčku a snídani odcestovali Brňané naposledy na tréninkové hřiště. Náplň klasická - rozcvičení, bago, střelba, standardky.

Odpoledne měli hráči volné a v 18 hodin přišel na řadu zmíněný zápas. V něm přes řadu šancí Zbrojováci gól nevstřelili a s Maltou se tak rozloučili remízou.

Souhrn dne.

Pátek 31. ledna

První úkol dne - hlavně nezaspat. Letíme totiž domů. Naštěstí ne tak brzy, jako před rokem či před týdnem. Snídaně v sedm nijak nevybočuje, po osmé hodině pak dáváme sbohem pohodlnému hotelu San Antonio a míříme na letiště.

Let proběhl v pořádku, mírnou komplikací bylo jen dlouhé čekání na bedny po přistání ve Vídni. Nicméně po páté hodině dorazil autobus na Srbskou a soustředění tím skončilo. Díky za pohostinnost, Malto!

Souhrn dne.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....