Baroše osobně hlídat nebudeme, bereme ho jako každého jiného hráče, říká o něm brněnský trenér

Baroše osobně hlídat nebudeme, bereme ho jako každého jiného hráče, říká o něm brněnský trenér

Šest kol zbývá do konce Gambrinus ligy, v sázce je ještě osmnáct možných bodů. Tři veledůležité budou ležet na brněnském trávníku v pondělí, kdy od 18 hodin hostí Zbrojovka Baník Ostrava.

„Nechci říkat, že by to byl klíčový zápas, k mání budou body i později, ale je pravda, že je to pro nás velmi důležité utkání,“ řekl na pravidelném setkání s novináři kouč Ludevít Grmela. „Nálada v týmu je dobrá, všichni si uvědomujeme, oč jde. Je lepší, když jsou kluci v pohodě, než kdyby měli hlavy dole.“

Pod jeho vedením tým zdolal Olomouc 2:0 a stejným poměrem podlehl mistrovskému Liberci na jeho hřišti. „Myslím, že zápas v Liberci nás nepoznamenal. Na hráčích cítím větší zodpovědnost, aniž bychom je upozorňovali na důležitost utkání. I jejich sebevědomí je větší. Po pátečním volnu máme ještě dva tréninky v době zápasu, to přijdou na řadu různé herní varianty a prostě doladění přípravy,“ říká Grmela.

V Liberci dostali čtvrtou žlutou kartu záložník Pavel Mezlík a obránce Martin Husár. „Máme široký kádr 22 lidí, nebude problém je nahradit, ale ti, co tu příležitost dostanou, musí ze sebe vydat maximum. Většinou ale platí, že právě náhradníci tuto možnost využijí a nechají na hřišti duši, takže z toho obavy nemám,“ vysvětluje kouč. Náš pondělní soupeř dohrával v týdnu ligové utkání s Jihlavou. Na pozorování tam byl Aleš Křeček. „Máme to natočené na videu, jeho hru jsme si rozebrali a ukázali jsme to hráčům,“ nechtěl kouč zcela logicky prozrazovat detaily, na které se bude jeho tým zaměřovat. Ani na Baroše. „Všichni víme, co Bary ve fotbale dokázal. Navíc nikde není napsáno, že bude hrát. Speciální příprava na něj nebude, prostě ho bereme jako každého jiného hráče. Nesmíme se nechat zaskočit Baníkem jako týmem, to bude prioritní,“ dodal Grmela.

Tým půjde do zápasu s jasným cílem: vyhrát. „To chceme vždy, i Baník sem pojede s cílem vyhrát. Jestli beru bod? Záleží na vývoji, ale na konci tabulky se budou počítat všechny body. A třeba by nám i tento stačil. Ovšem hlavní cíl proti Baníku je výhra,“ zakončuje Grmela.

další články

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král

V derby s Vyškovem vystřelil bod Alijagić

D R N O V I C E - Povzbuzeni domácí výhrou nad Jihlavou, zajížděli Zbrojováci k dalšímu utkání...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....