Čermák po přestupu: Neváhal jsem ani vteřinu

Čermák po přestupu: Neváhal jsem ani vteřinu

B r n o - Jednou ze zimních posil je i slovenský záložník Adrián Čermák. Ten shodou okolností nejde do úplně neznámého prostředí - ve Zbrojovce se pokoušel uspět už v létě na týdenních testech.

Tehdy to ještě nevyšlo, nyní už ale šestadvacetiletý rodák z Malacek v klubu podepsal smlouvu do léta 2022. A po zahájení přípravy také absolvoval první rozhovor.

Co si slibuješ od nového angažmá?
V první řadě je pro mne důležité se dobře a rychle aklimatizovat, abych se dostal do základní sestavy a pravidelně hrál, čímž bych mohl pomoci splnit týmový cíl. A tím je postup. Každý chce hrát první ligu, je to lákavé a s tím jsem do Zbrojovky šel. Věřím, že se nám to podaří.

Když jsi zjistil, že se o tebe Zbrojovka opět zajímá, váhal jsi s ohledem na letní zkušenost?
Neváhal jsem ani sekundu. Zbrojovka je velký klub a moje první slovo bylo, že mám zájem sem jít. Počítám s tím, že tu bude větší tlak od vedení i od fanoušků, ale věřím, že i na to jsem připravený. Léto už neřeším, to je za mnou. Vím, že ten týden nebyl z mojí strany moc vydařený, mrzelo mě to. Měl jsem dlouhou pauzu, možná i to hrálo roli. Nepovedlo se mi zkrátka ukázat všechno, takové zkoušky jsou, pro hráče je to těžké a může to být i o štěstí, o momentální pohodě. Ale nikdy neříkej nikdy a jsem rád, že tu šanci teď mám. Může to být i výhoda, kluky většinou znám, nepřicházím do nové kabiny. Doufám, že i tohle mi pomůže a že začnu lépe.

Jak velkou roli v přestupu hrála osoba trenéra Machálka?
Trenér v tom měl samozřejmě slovo, poznal mě už v Líšni a věděl, co může čekat. Celkově mi to angažmá pomohlo. Nejprve jsem nevěděl, co od toho čekat, ale byl jsem spokojený a cítil jsem se v Líšni dobře. Hráli jsme dobrý fotbal, odehrál jsem všechno, celkově to bylo prospěšné. Trenér má specifický styl, ale zvykli jsme si na to, vycházelo nám to. Ovšem kdyby tu byl jiný trenér a nabídka přišla, rozhodl bych se stejně.

Budeš sledovat svůj bývalý klub? A věříš, že Líšeň naváže na vydařený podzim?
Nebojím se o ně. Odešli jsme dva, někdo se vrátil z hostování, takže musejí doplnit kádr. Ale jsou tam dobří hráči, ubojují to a můžou hrát střed tabulky.

S jakou pozici na hřišti bys byl spokojený?
Uvidíme, jak začneme a jakým stylem budeme hrát. Ale je mi to úplně jedno, jestli budu hrát stopera, nebo záložníka.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...