PREVIEW: Prvním zimním soupeřem bude v pátek Blansko

PREVIEW: Prvním zimním soupeřem bude v pátek Blansko

B r n o - První týden přípravy vyvrcholí v pátek 10. ledna úvodním zápasovým testem. Brňané se od 16 hodin představí na hřišti Blanska, vedoucího týmu MSFL s řadou bývalých Zbrojováků v sestavě!

Hraje se na umělé trávě (Mlýnská 19), vstupné je zdarma.

Blansko před rokem prolétlo suverénně divizí, z vysokého standardu ovšem neslevilo ani o soutěž výše. Zejména doma jsou Blanenští zcela dominantní a neztratili tu ani bod. Výsledkem toho je první příčka s pětibodovým náskokem na druhé Petřkovice, druhý nejlepší útok a nejlepší defenziva soutěže.

"Do utkání nastoupí všichni hráči, které máme k dispozici, vyjma marodů a rekonvalescentů. Po hodně náročném týdnu neočekáváme nějaký supervýkon, ale pochopitelně chceme tohle utkání vyhrát, tak jako každé jiné. Proti nám bude stát zajímavý soupeř s řadou hráčů, kteří Zbrojovkou prošli, takže by utkání mělo mít náboj," soudí trenér Zbrojovky Machálek.

Zbrojovka se s Blanskem v přípravě utkala naposledy v červnu 2016, kdy zvítězila 3:0. Jeden z gólů tehdy vstřelil i Kuba Přichystal, ze současného kádru do utkání naskočil ještě Kuba Šural. A také Radek Buchta, který v pátek může stát na druhé straně hřiště.

Pravidelně proti Blansku nastupují také junioři, naposledy v září 2019 remizovali na hřišti soupeře 2:2. Do utkání zasáhli i Sedlák s Juráskem.

Zmíněný Radek Buchta samozřejmě není jediným hráčem Blanska, který ve Zbrojovce působil. Velkou oporou lídra MSFL je gólman Doležal, současný trenér brankářů Zbrojovky; jeho dvojkou je David Záleský. V obraně hraje prim Jirka Huška, trenér žáků Zbrojovky; dále pak Martin Sedlo, se sedmi góly překvapivý kanonýr týmu. Červený dres v minulosti oblékali namátkou také Přerovský, Kropáček, Štrombach či Tulaydan, strmý vzestup s krutou tečkou v podobě problémů se srdcem si tu prožil Momo Traoré.

Z našeho kádru zná prostředí v Blansku nejlépe gólman Jirka Floder, který tu v sezóně 2016/17 hostoval. "Do Blanska se těším, na tu sezónu vzpomínám rád, i když se nám tehdy nepodařilo zachránit Blansko v MSFL. Získal jsem cenné zkušenosti s dospělým fotbalem," vrací se Floder ke svému tehdejšímu angažmá. "Z kádru už tam zůstal asi jen Dominik Šmerda, co si tak vzpomínám. A trenér Zbořil."

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....