Tomáš Požár: Jsme teprve na začátku, tým nepovažujeme za uzavřený

Tomáš Požár: Jsme teprve na začátku, tým nepovažujeme za uzavřený

B r n o - Dneškem započala Zbrojovákům zimní příprava. Na přelomu roku prošel tým určitou obměnou, která podle sportovního manažera Tomáše Požára není ještě definitivní. Více už zazní v prvním rozhovoru, který na startu přípravy vznikl.

Na startu přípravy se hlásí tři noví hráči, navrátilec z hostování a hráči z mládeže. Je kádr finální, nebo ještě dozná změn?
Máme první den přípravy, jsme teprve na začátku. Tým nepovažujeme za uzavřený z hlediska odchodů ani příchodů. Uvidíme, co nám nadělí přestupní období. V období kolem soustředění na Maltě pak očekáváme určité zúžení kádru. Věříme, že hráči, kteří přicházejí, nás obohatí a budeme se o ně moci opírat. A pokud by ještě někdo došel, měl by mít stejnou charakteristiku.

Jaký post vás v tuto chvíli nejvíce pálí, stoper?
Vše záleží na tom, jak se bude vyvíjet situace u zraněných hráčů, jakou bude mít jejich návrat perspektivu. Lukáš Kryštůfek je po zranění a není snadné odhadnout, jak rychlé to s jeho návratem bude, Kuba Černín je po operaci. V případě potřeby na to budeme samozřejmě reagovat.

S týmem trénuje i Ondra Vaněk, jaká je jeho budoucnost?
Ctíme dohodu, kterou jsme spolu uzavřeli. Záměrem bylo si během podzimu navzájem pomoci, což se povedlo. Nyní respektujeme, že má Ondra zájem přestoupit do zahraničí. Požádal nás, jestli se s námi může připravovat, samozřejmě jsme mu vyhověli a je tu s námi. Uvidíme, jak se to celé vyvine. Neumím zatím odpovědět, nakolik je reálné, aby tu zůstal pro jaro, ale ve fotbale je všechno možné. Nechtěl bych ale každopádně na Ondru přenášet nějaký tlak, jasně se vyjádřil a my to respektujeme.

Petr Pavlík odchází na hostování?
O Petra je zájem na Slovensku v Pohronie, mělo by se jednat o hostování. Řešíme to a je to před dotažením.

Jaká je situace u Roberta Bartolomea a Ondry Sukupa?
S Ondrou Sukupem jsme se domluvili na ukončení spolupráce, s Bartem se bavíme o tom stejném.

Co se týče nových hráčů, byl v případě Hladíka a Čermáka rozhodujícím faktorem zájem trenéra Machálka?
Určitě v tom hrála roli zkušenost, kterou s oběma hráči má trenér. Dobře ví, že mají rysy, které nám třeba scházely, zároveň jejich pozice odpovídají tomu, kde bychom se chtěli obohatit. Adriánův příběh je specifický v tom, že u nás v létě absolvoval týdenní zkoušku, trenéři ho chtěli vidět. Zkouška hráče vždycky ukáže v nějakém světle a ne vždy to plně odpovídá, záleží na mnoha faktorech. Rozhodli jsme se tehdy dát Adriánovi prostor, aby se vyvíjel dál v jiném klubu, což se povedlo. Navíc ho trénoval trenér, který je dneska u nás, v tomhle je to celé přirozený přechod.

Lukáš Magera zůstává s týmem?
Lukáš na podzim nedostával tolik prostoru, jeho budoucnost samozřejmě řešíme, bavíme se i s ním. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, přípravu každopádně začíná s námi.

Co se týče odchodů mladých hráčů na hostování, zamíří ještě někdo do Líšně?
Líšeň je klub, se kterým úzce spolupracujeme, chceme v tom pokračovat. Zůstávají tam Martin Zikl a Ondra Vintr. Vše další záleží na tom, jak se bude vyvíjet skladba našeho týmu, zejména z hlediska zúžení kádru. Platí zároveň, že to musí odpovídat požadavkům pro vývoj hráče a musí to také vyhovovat Líšni.

Jaké bude složení gólmanského minitýmu pro jarní část?
Jirku Flodera a Pavla Halousku doplní stejně jako v létě Vojta Marek, který tu prošel dorostem. Bude s námi jako trojka.

Lze pro jaro očekávat i případnou změnu rozestavení? V Líšni zkoušel hrát trenér Machálek se třemi obránci. A jednalo by se čistě o rozhodnutí trenéra, nebo o výsledek nějaké širší shody?
O fotbale diskutujeme neustále, ale trenér samozřejmě nejlépe cítí, jak by se tým měl prezentovat. Taktický záměr je především na něm, i když se o tom pochopitelně bavíme. Osobně se mi líbí, když tým umí přepínat dvě rozestavení. Pokud v tom má zažité návyky z tréninkového procesu, je to velkou výhodou.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....