Do Zbrojovky přicházejí Hladík a Čermák z Líšně

Do Zbrojovky přicházejí Hladík a Čermák z Líšně

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno dnes definitivně stvrdil dohodu s partnerským klubem SK Líšeň o transferu Jana Hladíka a Adriána Čermáka. Oba hráči se k týmu připojí v pondělí na startu přípravy, v tuto chvíli se dotahují administrativní detaily.

Defenzivní záložník Čermák s útočníkem Hladíkem přišli do Líšně před startem letošní sezóny a pod trenérem Machálkem se zabydleli v základní sestavě. Současný kouč Zbrojovky je tak má dobře zmapované. "Oba prokázali vysokou výkonnost i dobré charakterové vlastnosti, čímž si vysloužili posun do organizace Zbrojovky. Věřím, že na tyto výkony naváží i u nás," komentoval transfer Machálek.

"Už se nemůžu dočkat prvního společného tréninku. V kabině pár hráčů znám blíže - Petera Štepanovského, Damiána Bariše, taky Davida Kršku a Honzu Hladíka, se kterými jsem hrával v Líšni. Ale z léta znám i ostatní kluky. Už aby to vypuklo," těší se Adrián Čermák.

"Řešil jsem i další možnosti, třeba první ligu v Opavě, ale tohle mi dávalo největší smysl. V Brně jsem si zvykl, navíc kromě trenéra znám i pár kluků v kádru. Honzu Pázlera, Dreksiče, Haluze, Davida Kršku a další. Zbrojovka je velký klub, který patří do ligy. Rád bych k tomu pomohl," uvedl k přestupu Jan Hladík, který aktuálně žije v Olomouci. "V nejbližších dnech bych si ale rád našel něco v Brně, abych nemusel každý den dojíždět."

Velké rozhovory s oběma hráči přineseme na začátku nového týdne.

Profil Adriána Čermáka

Rodák z Malacek začínal s velkým fotbalem ve Slovanu Bratislava, kde také nakoukl do ligy. Na Slovensku působil také v Nitře a ve Skalici, v roce 2016 přestoupil do Českých Budějovic.

Na jihu Čech se ihned prosadil do základní sestavy, následně jej přibrzdilo zranění a mezi jedenáct vyvolených hráčů trenéra Horejše se už nedostal. V minulé sezóně naskočil do dvou zápasů a v poháru si zahrál proti Bohemians, během jara pak hostoval v Táborsku. Zde odehrál kompletní porci třinácti zápasů (proti Českým Budějovicím hrát nemohl) a vstřelil jednu branku.

Čermák se ve Zbrojovce objevil už v létě na týdenních testech, poté zakotvil v Líšni. Zde se ihned zabydlel v základní sestavě, v 16 utkáních dvakrát skóroval a na jednu branku nahrál.

Profil Jana Hladíka

Odchovanec olomouckého fotbalu se v Sigmě trvaleji neprosadil, za áčko si zahrál jen v pohárových duelech. Poté nastupoval v Prostějově či ve Znojmě. Góly střílel ve druhé lize i v MSFL, kde jich má na kontě dohromady 25.

Po letošním přestupu do Líšně střelecky pookřál a zaznamenal pět branek, na dva další góly přihrál. Hned dvakrát se trefil proti Hradci, čímž přispěl k divoké remíze 3:3. Nastupuje převážně v útoku či na pozici pravého křídla.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...