S váhou problém naštěstí nemám, usmívá se Eismann po svátcích

S váhou problém naštěstí nemám, usmívá se Eismann po svátcích

B r n o - Zbrojovka sehrála za rok a půl ve druhé nejvyšší soutěži 46 ligových duelů, k tomu dvě barážové bitvy. A ani jednou nechyběl v zápise o utkání Pavel Eismann. Opravdu unikátní bilance pětatřicetiletého beka!

Zkušený zadák, který při případné absenci Lukáše Magery navléká kapitánskou pásku, už na konci roku zahájil přípravu na jaro. "Každému došel tréninkový plán. Fitko, proložené běháním, spíš delší tratě. Není to nic neobvyklého a pomůže nám to, abychom byli dobře nachystaní. Pauza byla docela dlouhá, všichni jsme si odpočinuli a už je potřeba zase začít pracovat," hlásí Eismann, který během podzimu ke třem nahrávkám přidal i dvě gólové trefy.

Vánoční dřina je dobrou službou i pro jedince, pro něž je toto období spojené s nárůstem váhy. To však není Pavlův případ. "S tímhle problém naštěstí nemám, držím si pořád svoji váhu. Někteří kluci to asi řeší, ale snad budou všichni v rozumném stavu," směje se Eisi, který jinak po dobu dovolené neopustil republiku. "Byli jsme doma, manželka chodila do dvacátého do práce, děti do školy, takže jsme nikam nejeli. Přes svátky jsme pak objeli všechny příbuzné, co bylo potřeba a co se celý rok nestihne. Náš vánoční režim asi ničím nevybočoval z toho, co je obvyklé."

Až se Zbrojováci 6. ledna sejdou znovu v kabině, nebude u toho chybět ani Pavel Dreksa, který přichází z Karviné rok a půl po Eismannovi. "Po nějaké době jsme se zase takhle sešli. Pavla znám dobře a věřím, že bude posilou, má velké zkušenosti a taky už ví, jak to chodí v bojích o postup," připomíná Eismann, že s Dreksou a spol. vybojovali první ligu pro Karvinou. Nechyběl u toho ani Honza Sedlák, který ve Slezsku tehdy hostoval.

A slovo postup bude pochopitelně rezonovat i ve zbrojovácké kabině. "Víme, co nás čeká. Není potřeba s ničím moc kalkukovat a složitě počítat, je zkrátka nutné do toho šlápnout od prvního kola a proto se musíme dobře nachystat. Ostatně tohle jsou jen slova, která se pořád opakují, a realita se ukáže na hřišti. Před rokem se nám jaro povedlo, nakonec to nestačilo. Pak jsme na to nedokázali navázat, ale šli jsme postupně nahoru, kolo od kola, mysleli jsme jen na nejbližší zápas. Na jaře musíme předvést to samé," burcuje Eismann.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...