SOUHRN: Zbrojováci na hostování

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - Během fotbalového podzimu zamířili postupně čtyři kmenoví hráči Zbrojovky na hostování. Všichni čtyři vypomáhali partnerské Líšni, jeden z nich ovšem následně zamířil o ligu výš.

Dominik Kříž si jako jediný vyzkoušel hned dva kluby - a jako jediný také okusil nejvyšší soutěž. V dresu Příbrami si odbyl prvoligový debut, celkově odehrál v pěti duelech 163 minut, dvakrát naskočil v základní sestavě. Ještě předtím působil Dominik v Líšni, kde se na hřišti objevil v jednom utkání a odehrál 45 minut.

Marek Vintr se krátce po startu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přesunul do Líšně. Zde se převtělil do role žolíka, který svými góly pomáhal k důležitým bodům. Celkem se ve 13 duelech za 396 minut hry trefil šestkrát, je nejlepším střelcem Líšně a sedmým nejlepším kanonýrem soutěže. Svými zásahy zařídil například výhru v Chrudimi a Vlašimi nebo domácí remízu s Hradcem Králové. K tomu přidal jednu gólovou nahrávku.

Markův bratr Ondřej Vintr má na kontě sedm utkání, do Líšně totiž zamířil až v průběhu podzimu. Gólově se Ondra prosadil jednou - zařídil poslední podzimní zásah proti Chrudimi. Na jednu branku navíc přihrál. Jednu asistenci si na konto připsal také během čtyř duelů, které stihl letos odehrát za Zbrojovku.

Také Martin Zikl si letošní první mače odbyl v brněnském dresu, konkrétně tři. V Líšni zasáhl do jedenácti zápasů a v nich rozvlnil síť třikrát. Všechny góly nasázel během posledních čtyř podzimních zápasů a šlo o důležité trefy - gól v Sokolově byl vítězný, branka v Třinci znamenala bod. V závěru proti Chrudimi už v sestavě chyběl, neboť si plnil reprezentační povinnosti.

Pro jarní část by se minimálně na start přípravy měl zpět ve Zbrojovce hlásit Marek Vintr, zbylí tři hráči nejspíše zahájí zimní přípravu ve svých aktuálních působištích.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...