Ženy podlehly Hradci, nyní je čeká play-out

Ženy podlehly Hradci, nyní je čeká play-out

B r n o - V posledním utkání základní části podlehly hráčky Zbrojovky Hradci 0:2. Nyní je čeká šest zápasů ve skupině play-out, do baráže padá nejhorší ze čtveřice Slovácko, Zbrojovka, Baník a Pardubice.

Zápas na vojkovickém hřišti měl opatrný začátek. První výraznější šance ovšem hned skončila úvodní brankou, ve 12. minutě si na křížnou přihrávku naběhla Hýlová a otevřela skóre - 0:1.

Hradec se uklidnil a ovládl hru, aktivní v zakončení byla hlavně Lacinová, ale její snaha neskončila úspěchěm. Brnu se nedařila kombinace, navíc se zranila Kamila Veselá.

Úvod do druhé půle mělo lepší Brno, které hýřilo aktivitou, Svobodová ovšem svou možnost nevyužila a přišel trest - Lacinová s trochou štěstí vstřelila druhou branku Hradce.

Snížit mohla Fritzová, ale na brankářku Hradce nevyzrála a utkání tak skončilo výsledkem 0:2. Nyní čeká na Brňanky play-out, které se hraje systémem každý s každým doma a venku (kromě Zbrojovky se zúčastní ještě Slovácko, Baník a Ostrava).

Získané body se dělí dvěma (zaokrouhluje se případně nahoru), skóre zůstává. Slovácko má aktuálně tedy k dobru deset bodů, Brno čtyři, Ostrava tři a Pardubice dva. Do baráže jde poslední ze čtveřice týmů.