VIDEO: Zbrojováci nazuli brusle a otestovali svoje hokejové dovednosti

VIDEO: Zbrojováci nazuli brusle a otestovali svoje hokejové dovednosti

B r n o - Zbrojováci na sklonku roku tradičně vyměnili brusle za kopačky a v halě na Úvoze oprášili své hokejové dovednosti. V líté bitvě se skóre přelévalo ze strany na stranu, k vidění byly parádní trefy, přesné pasy i technické finesy.

Řada hráčů na konci půlsezóny léčí větší či menší šrámy a hokejové klání tak část Zbrojováků sledovala jen v civilu. Místa na soupisce zaplnili členové realizačního týmu - v mužstvu "modrých" doplnil Lukáše Mageru, Petra Pavlíka, Pavla Halousku a Jirku Flodera kondiční trenér Pepa Mlčuch, masér Lubo Pepich a trenéři Ríša Dostálek a Tomáš Polách.

Ve výběru "červených" pak dělali společnost Pavlu Eismannovi, Janu Sedlákovi, Davidu Krškovi, Kubovi Přichystalovi a Davidu Juráskovi trenér Petr Maléř, fyzioterapeut Ivan Janský a hokejový nadšenec Petr Švancara.

Duel byl od začátku poměrně vyrovnaný a oba týmy se střídaly ve vedení. Řadu šancí zneškodnili gólmani a tak byl boj až do konce otevřený. Zkušeného Eismanna bylo plné kluziště, podobnou roli zastával na druhé straně Ríša Dostálek. "Hokej jsem hrál celkem dlouho a to se nezapomíná. Vždycky chvilku trvá, než se člověk rozbruslí, přece jen možnost si zahrát máme opravdu jen takhle v zimě na konci půlsezóny. Tentokrát jsem neměl výstroj, tak jsem se docela hlídal, vjet v plné rychlosti do mantinelu by byl asi docela problém. Měli jsme ale dohodu, že puky nebudeme moc zvedat, protože bez výstroje bylo kluků víc a takový David Krška hrál dokonce bez rukavic," usmíval se Eismann.

Také u Lukáše Magery bylo hodně vidět, že na bruslích nestojí poprvé. "Ještě v Boleslavi jsme docela hráli, z té doby mám i výstroj. Teď už tolik času a možností není, ale bylo to fajn. Člověka to baví a je radost si zahrát," hlásil vytáhlý útočník, který se také několikrát zapsal mezi střelce.

K výhře to ovšem nestačilo, o dvě branky nakonec zvítězili "červení". "Zítra nás čeká ještě jeden zápas, týmy se asi trochu prostřídají. Někdo nemůže, jiní naopak přibudou," prozradil Eismann.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...