Víra v úspěch přetrvala i přes nepříznivý začátek, vypíchl Machálek klíčový faktor úspěchu

Víra v úspěch přetrvala i přes nepříznivý začátek, vypíchl Machálek klíčový faktor úspěchu

P a r d u b i c e - Dobojováno jest, alespoň pro tento rok. A nutno říci, že závěr podzimu Zbrojovce vyšel - v listopadu vybojovala plný počet bodů a vše zakončila výhrou na hřišti prvních Pardubic. Spokojený tak mohl být i kouč Machálek.

"Před utkáním se s ohledem na termín a počasí nabízela otázka, zda diváci neuvidí dušičkový fotbal. To se nakonec nestalo, byl to spíše boj, válka. Pardubice doma neprohrály, o jejich síle jsme věděli a chystali se na to. Naše touha urvat dobrý výsledek byla velká a víra přetrvala i přes nepříznivý začátek utkání, což bylo klíčové," zmínil Machálek rychlý inkasovaný gól.

Na něj naštěstí Zbrojovka nalezla hned dvojí odpověď. "Hrálo se za složitých povětrnostních podmínek, domácí na nás byli velice dobře připraveni, stejně jako my na ně. I přesto nás domácí dokázali vyzobnout po chybě, kterou jsme tu rozhodně nechtěli předvést, naštěstí jsme dokázali dvakrát skórovat a duel otočit. Dnešní výhry si proto velice cením," pokračoval kouč. "Postupně pak duel i s ohledem na výše zmíněné faktory přerostl v boj. Oba týmy si navzájem darovaly minimum prostoru a bylo znát, že jsou hráči nachystaní opravdu dobře. To je asi ten nejzásadnější důvod, proč jsme my i domácí předváděli trochu jiný fotbal, než v minulých zápasech."

Stejně jako v minulých duelech, také dnes sáhl Machálek k poměrně časné změně v sestavě - místo Šumbery poslal na hřiště Kršku. "Byla to reakce na průběh hry, měli jsme trochu jinou představu o akcích na stranách hřiště, proto jsme do toho sáhli. Nechci říci, že by Šumby podal špatný výkon, zápas odpracoval, chybělo tomu ale něco navíc," vysvětloval tento tah trenér.

Před Zbrojovkou nyní leží dlouhá pauza, další soutěžní duel je na programu až v březnu. "Příprava bude dlouhá a náročná. To, že jsme se dnes dotáhli na čelo, neznamená, že bychom chtěli usnout na vavřínech. Už jsme začali pracovat i na změnách v kádru, je ale předčasné o nich v tuto chvíli hovořit," zmínil Machálek, že v zimě rozhodně hráči ani vedení nehodlají zahálet.

další články

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!
Mládež
16.04.2024 | Martin Lísal

U16: Ve Zlíně startuje závěr Marečkova memoriálu!

B r n o - Dorostenci Zbrojovky (U16) vymění v tomto týdnu ligové boje za závěr prestižního...
PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!
A-tým
16.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka vyzve Jihlavu!

B r n o - Už s novými trenéry vyzve Zbrojovka v rámci vloženého středečního kola Jihlavu - Tomáše...
Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...