Eismann před Pardubicemi: Věřím, že navážeme na výkon z domácích zápasů

Eismann před Pardubicemi: Věřím, že navážeme na výkon z domácích zápasů

B r n o - Jen dva hráči v kádru Zbrojovky zasáhli do všech patnácti duelů první poloviny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po loňské sezóně asi nikoho nepřekvapí, že jedním z nich je levý bek Pavel Eismann. Ten nyní se svými spoluhráči vyhlíží náročnou konfrontaci s lídrem soutěže.

Tím jsou po patnácti kolech Pardubice - a je jisté, že na první pozici zůstanou i po sobotním duelu. "Vody čeří dlouhodobě a není to žádná náhoda. Letos jim podzim vyšel parádně, doma neztratili ani bod, to je úctyhodné. Jsou tu velice silní, body vozí i ze hřišť soupeřů a díky tomu jsou tam, kde jsou," vysekl Eismann Východočechům podporu.

Zbrojovka na Pardubice ztrácí sedm bodů. "Nijak přehnaně nekalkulujeme, ale víme, o co hrajeme. Je to hodně důležité utkání, ale nesmíme nás to svazovat. Nejsme nervózní, na zápas se těšíme. Odehráli jsme teď dobré domácí duely, gólově jsme byli produktivní a věřím, že na to navážeme a v Pardubicích dokážeme uhrát co nejlepší výsledek."

Právě venkovní zápas na Žižkově je zatím jediným, v němž Zbrojovka pod koučem Machálkem nebrala tři body. Celkem Brňané letos venku zvítězili dvakrát a přidali stejný počet remíz. "Nemáme s tím problém jenom my, ale víceméně všechna mužstva. Doma máem dvanáctého hráče, výborné fanoušky. Jezdí s námi i ven, ale doma je doma, tam se každý cítí komfortněji. Venkovní zápasy máme na houpačce a je na nás, abychom to odstranili," velí Eismann, který v případě absence Lukáše Magery navléká kapitánskou pásku.

Zkušený levý bek letos ke třem gólovým nahrávkám přidal i dvě trefy, obou dosáhl na hřištích soupeřů. A před sobotou očekává spíše ofenzivní manévry, než opatrnou hru. "Předpokládám, že domácí budou předvádět aktivní hru, čekám kvalitní utkání před pěknou kulisou. V pauze jsme doléčili šrámy, potrénovali a teď se budeme snažit o to, abychom přivezli co nejlepší výsledek," zakončil Eisi.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...