Jakub Šural před utkáním s Prostějovem

Jakub Šural před utkáním s Prostějovem

B r n o - Obránce Jakub Šural nescházel v posledních šesti zápasech Zbrojovky na hřišti ani minutu. Nastoupil na pravém kraji obrany či na stoperu po boku tří různých spoluhráčů, naposledy spolu s uzdraveným Šmídem přispěl k výhře s Vyšehradem.

Trenér Machálek po tomto utkání celkovou hru defenzivy chválil, na druhou stranu vytýkal bohorovnost v závěru a inkasovaný gól. "Rozebrali jsme si to v pondělí po utkání ještě jednou. Štvalo to trenéra i nás, k tomu ještě přičtěme jeden naštěstí neuznaný gól. Je to škoda," mrzelo Šuryho. "Ono to nebývá jen v Česku, ale ve fotbale obecně, když vedete 3:0, trošku vypnete. Naopak soupeř za toho stavu nemá co ztratit. První poločas byl z naší strany super, druhý už tolik ne."

Ve zmíněném duelu naskočil Šury po boku Michala Šmída, předtím na Žižkově hrál s Petrem Pavlíkem a ještě předtím s Lukášem Kryštůfkem. "Není to problém. Třeba s Kryštym jsme toho hodně odehráli už minulou sezónu, Šmíďák je hodně zkušený fotbalista, má toho hodně za sebou. Nevidím v tom nic složitého. Trenér je na nás stopery v tréninku náročný, což mi nevadí. Na mě je totiž potřeba bič," uznává sebekriticky třiadvacetiletý bek.

Teď do Brna přijede Prostějov s řadou bývalých Zbrojováků v sestavě. "Kluky znám vesměs všechny, ale nehecujeme se. Pro diváky bylo asi atraktivnější derby s Líšní, ale pro nás hráče je možná větší tohle, právě tím, že známe snad půlku kádru Prostějova. Ale nějak zvlášť to neřešíme. Víme, že soupeř má hodně zkušený tým, i když nejzkušenější hráč, Polson, nemůže hrát pro karty. Budou se chtít ukázat, porazili Žižkov, vyhráli v Hradci a remizovali s Jihlavou, to mluví jasně," připomněl Šural poslední výsledky Prostějova.

Brňané ale hrají doma, kde vyhráli pět zápasů v řadě. "Snad to pro nás bude teď výhoda, hrajeme doma dvakrát za sebou. Soustředíme se jen na to, neřešíme reprepauzu ani Pardubice, máme před sebou jen Prostějov a chceme to zvládnout," hlásí Šural, který se v posledních zápasech ujal role dirigenta vítězného pokřiku. "Ten pokřik je moje práce, ještě za trenéra Šustra jsem to dostal za úkol," usmívá se.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....