PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky je Viktorka Žižkov!

PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky je Viktorka Žižkov!

B r n o - Fotbalový podzim už pomalu spěje ke konci, na kluby FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čekají v tomto roce už jen čtyři zápasy. Ve 13. kole je na programu i duel týmů s bohatou historií, kdy se Zbrojovka v sobotu od 13 hodin pokusí prodloužit třízápasovou sérii výher na hřišti Viktorky Žižkov!

Utkání má výkop v (pro Žižkov) netradiční termín, přenášejí jej totiž kamery ČT Sport.

Viktorka, která se v minulé sezóně skvělým finišem zachránila, rozjela letos ročník v úplně jiném stylu. Z prvních šesti kol dobyla čtyři výhry, až po remíze v Líšni se její tempo trochu zpomalilo a od té doby zvítězila už jen jednou. Celkově patří Žižkovu se sedmnácti body osmá pozice.

Jednou z příčin solidního startu je jistě i obměna kádru, do které se Žižkov v létě dobře trefil. K hráčům jako Batioja či Súkenník se v létě přidali třeba velezkušení Diviš a Švenger, oživením soutěže jistě je Američan Gil. Kompletní minutáž absolvoval také ze Sparty hostující mladý obránce Březina, který loni proti Zbrojovce skóroval ještě v dresu Táborska a také letos už se dvakrát prosadil. O gól víc zaznamenali další hostující hráč Čapek a zmínění Batioja s Gilem.

Nový trenér Zbrojovky Machálek má opět tu výhodu, že proti soupeři již v této sezóně jednou vedl Líšeň. Jak bylo výše zmíněno, duel skončil remízou 3:3. "Tehdy ale mohl Žižkov po 20 minutách vést 4:0 a mohlo být po zápase," připomněl Machálek. "Hru Žižkova jsem osobně viděl v posledním utkání v Prostějově a vím, jak náročný soupeř nás čeká. Viktorka měla více šancí a jen díky obrovské vůli a bojovnosti Prostějova nebodovala. Před utkáním tak máme zdravý respekt a musíme k němu přistoupit s maximální zodpovědností."

Co se týče kádru, Viktorka by teoreticky měla nastoupit kompletní, zatímco Zbrojovce bude pro toto utkání ještě scházet stoper Michal Šmíd (pokud vše půjde dobře, měl by začít s tréninkem v příštím týdnu). Fit už je naopak další zadák Juraj Kotula, který o víkendu nastoupil poprvé po zranění za "béčko".

V uplynulém ročníku se na podzim ve vzájemném měření sil radoval pražský tým, který v duelu plném zvratů zvítězil 3:2. Doma byla naopak úspěšnější Zbrojovka a Viktorku rozstřílela 6:0, jednalo se o nejvyšší vítězství v sezóně. První gól si tehdy připsal Pavel Eismann - jediný hráč, který okusil angažmá pod vysílačem (v letech 2005 až 2007).

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...