Bitva na Moravském poli - v utkání legend trefil Trousil remízu

Bitva na Moravském poli - v utkání legend trefil Trousil remízu

B r n o - Nebyl to poslední bod programu, ale byl dost možná nejlákavější. V rámci Bitvy na Moravském poli na sebe na lužáneckém trávníku narazily výběry legend Zbrojovky a olomoucké Sigmy. V duelu týmů s našlapanými soupiskami se urodila nakonec remíza.

Brňany vedl do boje trenér Karol Dobiaš. Opřít se mohl o zkušenost v zastoupení mistrů ligy Josefa Hrona, Karla Jarůška či Jana Kopence, který se ve věku 70 let loučil s kariérou. Nescházelo ani dravé mládí v podobě Honzy Poláka či Pavla Zavadila. Celkově stálo na straně Brna 4206 prvoligových startů v červeném dresu.

Sigmu měl na povel kouč, který mohl dost dobře trénovat oba mančafty - Petr Uličný. I mezi jeho svěřenci byli hráči, kteří nastupovali za oba týmy, namátkou Martin Kotůlek, Marek Heinz či Tomáš Janotka. A právě posledně jmenovaný otevřel v první půli skóre, když překonal Hrona v bráně Zbrojovky.

Když přidal druhou trefu Jiří Balcárek, nevypadalo to s brněnskými legendami nejlépe. Opak byl ale pravdou, k obratu zaveleli borci s číslem 7. Na vysvětlenou, Zbrojováci si vybrali svá oblíbená čísla, takže docházelo často k jejich zdvojení či ztrojení, s číslem 8 hráli dokonce čtyři Zbrojováci. Onu sedmičku oblékli tři borci - a dva z nich srovnali skóre. Nejprve snížil chytrým lobem Zavadil, vyrovnání zařídil po Sieglově centru Richard Dostálek.

Do půle padlo ještě po jednom gólu na obou stranách hřiště. Přibyla překonal úchvatnou ranou Ordoš a své neméně úchvatné sólo zakončil krátce před pauzou Švancara. Poločasový výsledek tedy zněl 3:3.

Početně silnější Zbrojovka ve druhé půli diktovala tempo hry, dlouho se ale nedokázala prosadit a naopak inkasovala. Snaha o vyrovnání přinesla ovoce až v samém závěru - Zavadilův centr usměrnil do sítě hlavou Trousil a trefil tak konečnou remízu 4:4.

FC Zbrojovka Brno - SK Sigma Olomouc 4:4 (3:3)

Branky: Zavadil, Dostálek, Švancara, Trousil - Janotka, Balcárek, Ordoš, Hubník.

FC Zbrojovka Brno: Hron, Přibyl, Vlasák - Cihlář, Křivánek, Maléř, Zbončák, Siegl, Valnoha, Trousil, Kopenec, Polách, Šmíd, Pacanda, Pat. Holomek, Pav. Holomek, Švancara, Mezlík, Široký, Abrahám, L. Došek, Dostálek, Šustr, Chaloupka, Polák, Jarůšek, Kobylka, Zavadil, Zúbek. Trenér Dobiaš.

SK Sigma Olomouc: Vaniak, Lovásik - Janotka, Škerle, Látal, Sedláček, Kotůlek, Kovář, Mucha, Machala, Heinz, Balcárek, Vyskočil, Ordoš, Kobylík, Hubník, Kučerňák. Trenér Uličný.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...