Z pozvánky jsem byl překvapený, netají reprezentační debutant Buchta

Z pozvánky jsem byl překvapený, netají reprezentační debutant Buchta

B r n o - Petr Buchta prožívá momentálně vcelku úspěšné dny. Poprvé na jaře naskočil do zápasu, ve kterém Zbrojovka navíc dokázala zvítězit, a pár dní po utkání byl navíc nominován do reprezentace U21.

Utkání proti Olomouci (2:0) bylo pro Buchtu šestým zápasem v sezoně a třetím, který odehrál celý. Ve čtyřech z nich Brňané mimochodem zvítězili, Buchtovi se nedaří pouze proti pražským celkům (prohrál na Slavii i na Spartě).

Naposledy ovšem do utkání (pokud nepočítáme přípravu) naskočil v listopadu proti Příbrami. Nervozitu či nerozehranost si ovšem nepřipouštěl. "Na to nebyl čas, hráli jsme důležitý zápas a já byl hlavně rád, že u toho můžu být," okomentoval to Buchta.

Jak se mu hrálo? "Šlo to celkem dobře, nějaké chyby byly, Olomouc nás chvílemi trochu tlačila, ale celkově jsme to jako tým zvládli," zhodnotil duel obránce, který si zaknihoval do statistik i asistenci u druhé brněnské branky.

"Dostal jsem se k odraženému míči a poslal ho na Švanciho. Hledal jsem ho, to ano, ale že to vyšlo až takhle parádně, v tom bylo i trošku štěstí," podotkl s určitou dávkou skromnosti. "Ale hlavní je opravdu ten výsledek, dýchá se nám líp, něco podobného jsme potřebovali."

Pár dní po utkání se navíc Buchta dozvěděl, že je nominován do reprezentace do 21 let, za kterou si 24. dubna zřejmě zahraje proti Slovensku. "To bylo překvapení, nečekal jsem to, absolutně ne. Nikdy jsem ještě v národním týmu nehrál, chci si to případně užít a pochopitelně se moc těším," netají.

V utkání se Slovenskem se na hřišti dost možná potká s Tomášem Kuncem. Zkušenosti s reprezentací má i řada dalších Brňanů. "Nikoho jsem se ale neptal, jak to tam chodí. Uvidím, nechám se překvapit. Je ale dobře, že tam z Brna nepojedu sám." Řada dalších Zbrojováků navíc figuruje mezi náhradníky, vesměs se jedná o hráče, kteří se podíleli na úspěšné jízdě juniorky.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....