Lužánky uvidí šlágr moravskoslezské ligy U15 a U14!

Lužánky uvidí šlágr moravskoslezské ligy U15 a U14!

B r n o - Dlouhých osmnáct let se na lužáneckém stadionu nehrál soutěžní zápas. To se ovšem 10. října změní - své duely v rámci moravskoslezské ligy tu totiž odehrají žákovské výběry Zbrojovky a Baníku!

Lepší scénář šlo jen stěží vymyslet. V kategorii U15 je Baník stoprocentní, Zbrojovka mu s jedinou prohrou dýchá na záda z druhé pozice. V kategorii U14 je to naopak, tam dominuje Zbrojovka a druhý je Baník. Zápasy startují ve 13 a 15 hodin.

Výběr U15 povede do boje někdejší hráč Zbrojovky Radek Buchta. "Moc se všichni těšíme. Stadion dýchá historií a náboj ještě umocňuje to, že hrajeme s Baníkem. Jsem rád, že se to takhle podařilo domluvit, všem za to patří dík. Doufám, že atmosféra bude už na naše zápasy, stadion má výbornou akustiku, což si pamatuju z mladých let, kdy jsem tu nejprve prodával zápasové programy a poté podával míče. A asmosféru jsem samozřejmě nasával i na velkých zápasech, na které mě jako malého brával taťka," usmívá se Buchta. "Jedinou kaňkou je, že se do nominace nedostanou všichni hráči, někteří jsou zranění. I tak ale dorazí. Hodláme si užít nejen zápas, ale celý doprovodný program, protože taková akce nebývá každý den."

Na duel se těší také obránce Tomáš Srb, který do předchozího utkání na Slovácku vedl Zbrojovku jako kapitán. "Hrát Za Lužánkami je pro mě čest, zvlášť když dojde tolik lidí. Doufám, že jich přijde dost už na náš zápas, od kterého čekám kvalitní fotbal. Střetnou se dva první týmy, oba budou chtít vyhrát. Těším se na celý program, čekám čtyři kvalitní zápasy a doufám, že ve všech vyhraje Zbrojovka," hlásí čtrnáctiletý Zbrojovák.

Tým U14 zatím neztratil ani bod

O rok mladší kolegové z výběru U14 zatím moravskoslezské lize vládnou - v osmi duelech neztratili ani bod, na Baník mají dvoubodový náskok a k tomu zápas k dobru. "Osobně znám Lužánky hlavně z vyprávění, na vlastní kůži jsem tu fotbal nezažil. Stadion má ale neuvěřitelnou atmosféru a jsme rádi, že klub pořádá takovou akci a můžeme u toho být. Je to skvělé i pro město, pro brněnský sport a pro lidi tady. Po nás půjdou do akce legendy, které jsou s Lužánkami spjaté, takže pro kluky je to svátek a taky se na zápas moc těší. Zúčastníme se všichni celého programu, i zranění kluci dojdou, protože tady jde o víc než jenom o fotbal," ví dobře trenér Martin Fučík.

V řadách mužstva U14 je dokonce jeden hráč, který už Za Lužánkami do míče kopal - Daniel Švancara. "Když se tata loučil s kariérou, dával jsem tu gól a dostal žlutou kartu," směje se třináctiletý borec. "Lužánky jsou nádherné a doufám, že toho prostředí využijeme, Baník porazíme a odskočíme mu v tabulce. Bude to zážitek a už se nemůžeme dočkat."

Harmonogram a podrobnosti k akci zde.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...